Perussuomalaisten valtuutettu Satu Virtala erosi puolueesta

Aktiivinen lappeenrantalainen kunnallispoliitikko ei mahtunut eduskuntavaalien ehdokaslistalle. Mustamaalaus ja kähmintä kypsyttivät Virtalan.

LAPPEENRANNAN valtuuston perussuomalaisten valtuustoryhmä pienenee kahdesta yhteen. Valtuutettu Satu Virtala on eronnut puolueesta.

Eroon johtivat puolueen sisäiset toimintatavat, joita Virtala ei voinut hyväksyä. Virtalan mukaan moitittavaa on siinä, miten puolueessa on suhtauduttu kanssaihmisiin ja päätöksenteon ongelmiin.

Kanssajäsenien mustamaalaaminen ei Virtalaa miellyttänyt.

— Viime vuoden puolella toin ongelmat esiin moneen kertaan piiritasolla, mutta mitään ei tapahtunut. Kaikki meni vain pahemmaksi.

Lappeenrannan kunnallispolitiikkaa seuranneita on ihmetyttänyt se, että valtuustossa hyvin aktiivisesti esiintynyt Virtala ei ole perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana. Ehdokaslistoille kelpuutettujen mukaan Virtala ei halunnut ehdokkaaksi.

— Pitää osittain paikkansa. Reilu vuosi sitten ilmoitin, että en ole käytettävissä, koska puolueen sääntöjä ja toimintatapoja ei paikallistasolla noudatettu. Lisäksi eräiden henkilöiden eteneminen kyynärpäätaktiikalla on ollut häikäilemätöntä.

Viime kesänä Virtala tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin, ja ilmoitti olevansa käytettävissä. Ehdokaslistoilla oli silloin vielä vapaita paikkoja, mutta Virtala ei enää joukkoon mahtunut.

— Kaikki merkit viittaavat siihen, että tarkoitus oli jättää minut pois listoilta. Olen kuullut puolueen sisältä, että olisin vienyt todennäköisesti ääniä joltain toiselta.

Ehdokkaana on muun muassa Lappeenrannan valtuuston toinen perussuomalaisten valtuutettu Marja-Leena Leppänen.

Virtalan mukaan tiettyjä henkilöitä on haluttu ehdokkaaksi ja tiettyjä ei.

— Korviini on kantautunut, että ohjeistus on tullut ylempää, ihan valtakunnan tasolta.

Virtalan mukaan häntä on mustamaalattu keksityillä jutuilla ilmeisesti eduskuntavaaleja silmällä pitäen.

— Tietyt henkilöt ovat toimineet sen verran inhottavasti, että en halua olla tässä enää mukana. Olisin ymmärtänyt, että tällaista kyytiä tulisi muista puolueista, ei oman puolueen sisältä. Olen ilmeisesti ollut paikallispolitiikassa liikaa esillä.

Virtala aikoo ainakin toistaiseksi jatkaa valtuustossa itsenäisenä, eikä ole hakeutumassa mihinkään muuhun puolueeseen.

Virtala istuu perussuomalaisten mandaatilla myös Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin valtuustossa, tuottavuustoimikunnassa ja Lappeenrannan seudun yrityspalveluiden hallituksessa.

— Kukaan puolueesta ei ole ollut yhteydessä näissä asioissa, joten en tiedä mitä niiden paikkojen suhteen tapahtuu.

Kuvateksti

Mika Strandén

Perussuomalaisista eronnut Satu Virtala (etualalla) aikoo työskennellä Lappeenrannan valtuustossa itsenäisesti. Perussuomalaisten valtuustoryhmään jää Marja-Leena Leppänen (vasemmalla).

Kirjoittaja:
Helena Rissanen