Viipurin Golfin toimitusjohtajalle potkut luottamuspulan vuoksi

Viipurin Golfin hallitus vapautti Kimmo Pennasen golfyhtiön toimitusjohtajan tehtävistä yksimielisesti.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Viipurin Golfin hallitus on vapauttanut golfyhtiön toimitusjohtajan Kimmo Pennasen tehtävistään. Hallitus oli yksimielinen päätöksessään, jota perustellaan luottamuspulalla.

— Toimitusjohtajalla oli ilmeinen luottamuspula moneen suuntaan. Negatiivisia viestejä tuli kentältä paljon. Niitä tuli niin pelaajilta, osakkeenomistajilta kuin muilta yhteistyötahoilta, kertoo Viipurin Golfin hallituksen puheenjohtaja Reijo Paajanen.

Paajanen valittiin Viipurin Golfin puheenjohtajaksi monen vuoden tauon jälkeen uudelleen joulukuussa. Samanaikaisesti Viipurin Golfissa vaihtui koko hallitus.

Toimitusjohtajan vaihtaminen ei Paajasen mukaan kuitenkaan ollut mikään uuden hallituksen ensimmäinen keksintö.

— Tämä laaja luottamuspula kentän ja toimitusjohtajan välissä ei ole tämän hallituksen aikana syntynyttä, vaan sitä on ollut jo paljon aiemmin.

KIMMO PENNANEN aloitti Viipurin Golfin toimitusjohtajana elokuussa 2006. Porista Lappeenrantaan tullut Pennanen siirtyi golfbisnekseen raumalaisen kirjapainon myyntipäällikön paikalta.

Pennasen toimitusjohtajakauden aikana Viipurin Golfissa käytiin tiukkaa sisäistä kädenvääntöä Kahilanniemen kentän tulevaisuudesta. Osa jäsenistöstä vastusti tiukasti sopimusta venäläisomisteisen Golden Swingin kanssa. Viime vuoden lopulla puolestaan tuli esiin se, että Tuosan kentän rakenteissa on ollut jatkuvasti ongelmia.

Golden Swing jatkaa toimintaansa Kahilanniemessä. Jo ennen Pennasen kautta syntyneet Tuosan kentän rakenneongelmat ovat uuden hallituksen ja toimitusjohtajan asialistalla vielä pitkään.

ETELÄ-SAIMAAN tietojen mukaan toimitusjohtaja Kimmo Pennanen on omalla tiukalla linjallaan katkonut välejä moneen suuntaan. Lisäksi tiedonkulku tärkeistä asioista on pätkinyt.

Kimmo Pennanen pitää hallituksen päätöstä toimitusjohtajan vaihtamisesta hämmästyttävänä.

— Sikäli olen hämmästynyt, että viime vuosien tavoitteet on saavutettu ja jopa ylitetty. Yhdistyksen kasvu on ollut alalla selvästi yli keskimääräisen. Yhtiön talous ja toiminnot ovat hyvässä kuosissa alkuvuosien hajaannuksen jälkeen.

— Mutta aikaa aikaa kutakin. Joku tehnee asiat vieläkin paremmin ja hallitusta miellyttävällä tavalla. Olen omasta puolestani pahoillani, että en siihen kyennyt, Pennanen kommentoi päätöstä Viipurin Golfin yhteistyökumppaneille lähettämässään tiedotteessa.

Reijo Paajasen mukaan Viipurin Golfin talous ei ole toimitusjohtajan erottamisen hetkellä kriisissä, mutta hurraamiseenkaan ei ole aihetta.

— Sanotaan niin, että pää on vielä pinnalla, eikä tässä golfyhtiö ole konkurssiin menossa, mutta ainahan taloudenhoidossa on parantamisen varaa.

— Uuden toimitusjohtajan etsintä on aloitettu, toivottavasti löydämme hyvän toimitusjohtajan nopeasti. Nyt eletään sellaista aikaa vuodesta, että neuvotteluja yhteistyökumppanien kanssa tulevasta kaudesta pitäisi käydä tiiviisti. Kokenut toimistopäällikkö ja hallitus hoitavat nyt toistaiseksi näitä yhteyksiä, Paajanen kertoo.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Kimmo Pennanen ehti olla Viipurin Golfin toimitusjohtajana vajaat viisi vuotta.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen