Vuoksen hyödyntämiseen uutta puhtia

Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi Vuoksen kehittämisohjelman kiitosten kera. Kansallinen kaupunkipuistohanke on lopullisesti kuopattu.

IMATRA. Imatran kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Vuoksen ja Kruununpuiston alueen kehittämisohjelman ilman soraääniä. Kaupunki on valmis laittamaan Vuoksen ja Kruununpuiston kehittämiseen kahden seuraavan vuoden aikana omaa rahaa 415 000 euroa, samanlaista pottia hankkeelle edellytetään myös Euroopan aluekehitysrahastolta.

Uuden hankkeen tavoitteena on Vuoksen ja Kruununpuiston luonto- ja kulttuurimatkailun toimintaedellytysten parantaminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Matkailun kehittymistä ohjataan suunnitellusti, luonto- ja kulttuurikohteita peruskorjataan ja nostetaan esille sekä luodaan uusia matkailutuotteiden mahdollisuuksia.

Valtuutettu Tomi Menna (sd.) uskoi, että ulkopuolista rahaa Vuoksen kehittämiseen löytyy.Menna toivoi myös, että rahalla saadaan aikaan myös jotain konkreettista eikä vain suunnitelmia entisten suunnitelmien jatkeeksi.

Pia Rantanen (kok.) kuvasi Vuoksen ja kruununpuiston kehittämistä mahtavaksi jutuksi. Rantanen iloitsi myös siitä, että samalla on Vuoksen yhteydessä haudattu ajatus kansallisesta kaupunkipuistosta.

-Nyt kehittäminen on meidän omissa käsissämme. Meidän pitää sitoutua suunnitelmien toteuttamiseen, Rantanen muistutti.

Paavo Sihvosen (sd.) mielestä Vuoksen aluetta on kehitettävä harkiten ja huolellisesti ja vihreiden Laura Blomqvist kehotti imatralaisia olemaan hävyttömän ylpeitä Vuoksestaan ja kruununpuistostaan.

KAUPUNGINVALTUUSTO valitsi kokouksessaan myös uuden konsernijaoston, joka koostuu kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistosta sekä lautakuntien puheenjohtajista.

Konsernijaoston puheenjohtajaksi valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.).

Seppo Rautiovaara

Imatra herättelee Vuoksea taas vaihteeksi prinsessa Ruususen unesta.

Konsernijaoston

kokoonpano

Anu Urpalainen (kok.), puheenjohtaja

Heikki Tanninen (sd.), varapuheenjohtaja Arto Siitonen (ps.) Tiina Wilen-Jäppinen (sd.) Ismo Pöllänen (kok.) Heikki Luukkanen (sd.) Veikko Lankinen (kesk.) Pia Rantanen (kok.) Tuula Sutela (sd.)

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen