Viipurin Golf löysi eheyttäjän

Aki Mähönen on Viipurin Golf Oy:n uusi toimitusjohtaja. Mähönen toivoo saavansa seuran jäsenistön tietotaidon tukemaan toimiston työtä.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Viipurin Golf löysi uudeksi toimitusjohtajakseen karjalaistuneen savolaisen. Lappeenrannassa jo parikymmentä vuotta vaikuttanut Aki Mähönen, 41, ottaa haasteen innolla vastaan.

-Unelmani on ollut saada tehdä työtä urheilun parissa. Olen urheilunarkomaani positiivisessa mielessä, kaikki lajit käyvät. Aloitin Savonlinnassa jääkiekolla, mutta kun kävi selväksi ettei siitä ammattia tule, siirryin muihin haasteisiin, Mähönen kertoo.

-Onhan tämä eräänlainen hyppy tuntemattomaan, mutta vanhempana olisi kaduttanut, jos en olisi tätä korttia katsonut.

MÄHÖNEN ON toiminut 12 vuotta ICT-alan johtotehtävissä.

VG:n toimitusjohtajaksi Mähönen siirtyy Optimiratkaisut Oy:n Etelä-Karjalan aluepäällikön pestistä, jossa hän toimi myynnin ja markkinoinnin parissa.

-Sillä saralla tulen tekemään töitä myös Viipurin Golfissa. Järjestän puitteet sille tasolle, että kenttäolosuhteista ei tarvitse tinkiä tai tehdä kompromisseja, Mähönen linjaa.

-Tavoitteena on, että Tuosan kentällä olisi kaikille hekumaa tarjolla.

VIIPURIN GOLF on ollut viime aikoina turbulenssissa. Golfyhtiö erotti helmikuussa edellisen toimitusjohtajansa Kimmo Pennasen luottamuspulaan vedoten. Jo aiemmin tulivat julki Tuosan golfkentän väylien rakenneongelmat, joita yhtiö on setvinyt yhdessä kentän rakentaneen YIT:n kanssa.

Mähönen haluaa eheyttää Viipurin Golfia ja muistuttaa, että hän pystyy vaikuttamaan vain tuleviin ratkaisuihin.

-Yhteistyö ja seuran osaajien hyödyntäminen aiempaa paremmin ovat ne pääteesit. Jäsenten ja osakkaiden tietotaito ja hiljainen osaaminen on löydettävä. Toivon, että sitä asiantuntijuutta saadaan toimiston henkilökunnan tueksi, Mähönen toteaa.

Mähönen tunnustaa olevansa kova puhumaan, mikä toki myynnin ammattilaiselle on suotavaakin.

-Puheliaisuus tulee varmasti savolaisuudesta. Urheiluporukoissa siitä tulee jatkuvasti kuittia. Olen yrittänyt opetella kuuntelemisen taitoa.

-En ole sellainen tyyppi, että yksinäni tekisin päätöksiä. Varmasti pääsen laittamaan itseni likoon, mutta en ole tullut vetämään mitään show’ta.

UUSI pelikausi kolkuttaa jo ovella. Tuosan ja Kahilanniemen golfkentät alkavat vihertää jo kuukauden päästä.

Mähönen tietää, että toimitusjohtajan työn kannalta aika on vähissä alkavan kauden suhteen.

-Työhaastattelussa Reijo (Viipurin Golfin puheenjohtaja Paajanen) kysyi, että voisiko tämä olla minun eläkevirka. Pitkällä tähtäimellä tässä töitä tehdään.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Liikunnalliselta Aki Mähöseltä luonnistuu lähes kaikki urheilulajit, mutta golfin suhteen hän tunnustaa olevansa vielä täysi amatööri. -?Tavoitteena olisi oppia golfaamaan niin, että pelaamisesta voisi nauttia muiden kanssa viheriöillä, eikä Viipurin Golfin jäsenten tarvitsisi hävetä minun pelitaitojani, Mähönen murjaisee.

Aki Mähönen

Syntynyt: 30.6.1969 Säämingissä

Perhe: Vaimo, neljä lasta ja koira.

Koulutus: Kauppatieteiden maisteri.

Viipurin Golf Oy:n toimitusjohtaja ja Viipurin Golf ry:n toiminnanjohtaja.

Edellinen työpaikka: Optimiratkaisut Oy, Etelä-Karjalan aluepäällikkö.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen