Huhtiniemen hotelliin haetaan asiakkaita Kiinasta ja Euroopasta

Kylpylähotellin operaattoriksi havitellaan kansainvälistä hotelliketjua. Kiinnostuneita on ollut paljon.

Helena Rissanen

LAPPEENRANTA. Buildia Oy hakee Huhtiniemen kylpylähotelliin kansainvälistä operaattoria houkutellakseen asiakkaita ympäri maailmaa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Laakkonen sanoo, että hotellia ei rakenneta venäläisten varaan.

Taustalla on Marriott-hotelliketjun tutkimus. Buildian pääomistaja Ultivista Oy rakentaa parhaillaan Espoon Westendiin hotellia, jonka operaattoriksi tulee Marriott.

— Tutkimusta varten haastateltiin kymmeniä tuhansia kiinalaisia, joilla lähitulevaisuudessa on varaa matkustaa ulkomaille. Kaikkia kiinnosti Eurooppa. Matkustuskykyisten joukko kasvaa Kiinassa koko ajan, ja pian heitä on sata miljoonaa, Laakkonen kertoo.

Kansainvälinen hotellioperaattori merkitsee myös yhteyttä miljooniin kanta-asiakkaisiin ympäri maailman.

Huhtiniemen hotellihankkeesta on Buildian hallituksen jäsenen Ari Lehdon mukaan oltu hyvin kiinnostuneita. Kymmenien joukosta on valittu viisi operaattoria, joista Huhtiniemen hotellinpitäjä pyritään valitsemaan syksyllä, viimeistään loppuvuodesta.

— Valinta on tärkeää tehdä tässä vaiheessa, koska tilasuunnitelmat on tehtävä operaattorin kanssa.

Mikko Laakkonen sanoo Ultivistan olevan pitkäaikainen sijoittaja, joka ei tähtää pikarahastukseen. Vuokrasopimus hotellioperaattorin kanssa tehdään vähintään 15 vuodeksi, todennäköisesti pidemmäksi aikaa.

Pystyvätkö pelkkä Saimaa ja puhdas luonto houkuttelemaan kasvavia matkailijajoukkoja Lappeenrantaan. Vettä ja metsää kun löytyy muualtakin Euroopasta?

Mikko Laakkosen tietojen mukaan Pohjoismaat ovat kasvattaneet osuuttaan matkailijamarkkinoista, ja Suomen osuus pohjoismaisesta matkailusta kasvaa.

Luonnon lisäksi Huhtiniemen hotellin valttina on sijainti miltei Lappeenrannan keskustassa, ja hyvät liikenneyhteydet. Oheispalveluja pitää silti olla tarjolla.

— Suomessa on paljon hyvää keskitasoa olevia hotelleja. Huipputason hotelleilla ei kuitenkaan ole vielä minkäänlaista kilpailua, Mäenpää muistutti.

Huhtiniemen kaavan käsittely palautui äskettäin tekniseen lautakuntaan jääviysongelman vuoksi. Kaava etenee lautakunnasta kaupunginhallitukseen ja valtuustoon. Kaavasta tulee maakuntakaavan mukainen, kun ympäristöministeriö mahdollisesti syksyllä vahvistaa uuden maakuntakaavan.

Buildian tavoitteena on, että hotellin terassilla päästään nauttimaan vappubrunssi kahden vuoden kuluttua.

Ultivista-konserni

Ultivista-konsernin yritykset Ultivista Oy, Pohjois-Karjalan Arvopaperi Oy ja Westpro cc Oy ovat kiinteistöjen omistamiseen, kehittämiseen ja rakentamiseen keskittyviä toimijoita.

Konsernin vuokrattavana olevien tilojen kokonaispinta-ala on noin 140 000 neliötä, ja se koostuu erilaisista toimisto-, liike-, hotelli-, varasto- ja logistiikkatiloista sekä hyötyajoneuvojen huolto- ja myyntitiloista.

Ultivista Oy:n ja Pohjois-Karjalan Arvopaperi Oy:n kiinteistösalkun arvo on noin 180 miljoonaa euroa.

Huhtiniemen kylpylähotellin ja vapaa-aikakeskuksen 70 miljoonan matkailuhankkeen toteuttaa Ultivista Oy:n ja Conte Invest Oy:n omistama rakennuttajayhtiö Buildia Oy, joka on osa Ultivista konsernia.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen