Categories
Artikkelit

Kalafirmalle iso tukkuterminaali Mustolaan

Outi SalovaaraLAPPEENRANTA. Mustolan satamaan nousee iso kalanjalostus- ja myyntifirman tukkuterminaali. SF Teli -yhtiö aikoo rakentaa Nuijamaan raja-asemalle johtavan Nuijamaantien lähelle Terminaalikadulle 4 500 neliön tilat.Terminaaliin tulee varastoja, myymälätilaa sekä kahvila-, toimisto- ja sosiaalitiloja. Rakentamisen on tarkoitus alkaa tulevana kesänä. Yhtiön poikkeuslupahakemus terminaalin rakentamiseksi on parhaillaan vireillä. Asemakaavan mukaan toimisto- tai myymälätilojen rakentaminen ei ole mahdollista kyseiselle tontille ilman poikkeuslupaa.Lappeenrannan tekninen lautakunta varasi jo joulukuussa yhden tontin SF Telille. Ensi viikolla lautakunnan käsittelyssä on SF Telin uusi hakemus viereisestäkin tontista, sillä ensimmäinen tontti osoittautui liian pieneksi. Kaikkiaan yhtiön tonttien pinta-ala on 20 000 neliötä. SF Teli -yhtiön omistajat omistavat ison loviisalaisen kala-alan yrityksen Kuusisen Kalan, joka pyörittää Disa´s Fish -nimisiä myymälöitä Loviisan Tesjoella ja Ahvenkoskella sekä Lappeenrannan Nuijamaalla entisessä Käävän baarissa.SF Teli -yhtiön toimitusjohtaja Jyrki Lindemark ei halunnut kommentoida terminaalin rakentamisen aikataulua tai mahdollisten uusien työpaikkojen määrää mitenkään.Hänen mukaansa asia on täysin hallituksen puheenjohtaja Martti Tepposen käsissä. Tepponen taas ei ulkomaanmatkansa takia vastannut puhelimeen. SF Telin liikevaihto oli viime heinäkuussa päättyneellä tilikaudella 366 000 euroa, ja voittoa se teki 263 000 euroa. Niin ikään Tepposen ja Lindemarkin omistama Kuusisen Kala teki viime vuonna 15,5 miljoonan euron liikevaihdolla 2,8 miljoonan euron voiton.

Outi Salovaara

Kirjoittaja: