Jääurheilun harrastajat saivat torjuntavoiton jäähalliasiassa

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen poisti jäähalliasian esityslistalta ennen kaupunginhallituksen kokousta. Jääurheiluväen mielenosoitus teki tehtävänsä.

Tuomo Reponen

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Jääurheiluseurojen mielenosoitus Lappeenrannan kaupungintalon edessä sai eilen torjuntavoiton juhlinnan sävyjä.

Kaupunginhallituksen piti eilen päättää muutoksista kaupungin ja yksityisen jäähallin väliseen vuokrasopimukseen, mutta kaupunginjohtaja Seppo Miettinen poisti asian esityslistalta ennen kokousta.

Muutokset vähentäisivät jääajan määrää kaupungin jäähalleissa. Siten kaupunki ohjaisi harrastajia yksityisen jäähallin asiakkaiksi.

-Poistin asian listalta, koska haluan siitä tarkempia selvityksiä. Olen jo pyytänyt niitä liikuntatoimelta. Asia palaa kaupunginhallitukseen viikon tai kahden kuluttua, Miettinen kommentoi lyhyesti kävellessään alkuillasta kaupunginvaltuuston kokoukseen.

SAMAAN AIKAAN taitoluistelijajuniorit hyppivät ja laulavat mielenosoittajajoukon muodostamassa piirissä kaupungintalon edessä.

Sadat jääurheilijat kokoontuivat Kansalaistorille vastustamaan kaupungin suunnitelmia.

Eturivillä on käsissään banderolli, jonka viesti on selkeä: ”Antakaa meille mahdollisuus harrastaa.”

Sanomaa tehostetaan vaatimalla kovaan ääneen jäätä lapsille ja nuorille.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettisen päätös poistaa jäävuoroja koskenut asia listalta on tuonut toivoa.

-Tosi hyvä juttu. Tuntuu siltä, että viesti on mennyt perille. Hyvä, että on saatu ääntä kuuluviin, Pepo Hockeyta edustava Lasse Piira toteaa.

Myös Johanna Turunen Lappeenrannan Taitoluistelijoista on mielissään.

-Ainakin se herättää toiveita siitä, että asiaa ajatellaan.

Vaikka sekä Piira että Turunen odottivat väkeä enemmänkin, ei mielenosoitus jäänyt varmasti näkemättä. Taitoluistelijat virittävät kuivaharjoittelut pystyyn, ja kohta leikitään porukalla jo ponileikkiä.

Tunnelma on iloinen, vaikka asiasta käydään kiivasta keskustelua ihmisjoukossa.

-Kyllä tässä on menty takapuoli edellä puuhun. Nyt onneksi näyttäisi siltä, että oikeaan suuntaan mennään, Jukka Kälviä Saimaan Muodostelmaluistelijoista tiivistää.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Lappeenrantalaisten jääurheiluseurojen juniorit olivat mukana osoittamassa mieltään kaupungin jäähallisuunnitelmia vastaan. Lappeenrannan Taitoluistelijoissa harrastava 8-vuotias Milla Mikkola (kesk.) oli tullut paikalle luistimet kaulassa.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen, Anssi Silvennoinen