Tolppagrillistä saa taas perinteistä grilliruokaa

Uusi yrittäjäpariskunta aloitti työnsä kolmisen viikkoa sitten.

Helena Rissanen

LAPPEENRANNAN Tolppagrilli on herännyt jälleen henkiin. Toimintaa jatkaa Rotiravintolat Oy. Yrittäjäpariskunta Teija Savilaakson ja Ilpo Seppäsen lisäksi grilli työllistää yhden ulkopuolisen.

Viime syksynä uudelleen avattu perinteikäs grilli tarjosi höyrymakkaraa ja muuta vanhaan tekotapaan perustuvaa grillimättöä vain vuodenvaihteeseen saakka. Sen jälkeen grilli on ollut kiinni. Uudella konseptilla grilli on toiminut kolmisen viikkoa.

Ruokalista on uusittu. Tarjolla on perinteistä grilliruokaa: hampurilaisia, hodareita ja lihapiirakoita. Höyrymakkaraa ja kasvisruokaakin löytyy ruokalistalta.

Tolppagrilli palvelee ilta- ja yösyöjiä. Kioski avataan joka päivä kello 16 ja suljetaan alkuviikosta yhdeltätoista illalla. Viikonloppua kohti aukiolo pitenee niin, että keskiviikosta torstaihin ruokaa saa aamuyöhön puoleen neljään asti ja perjantaina ja lauantaina aina puoli viiteen saakka.

Teija Savilaakson mukaan grillikansa on pikkuhiljaa löytämässä Tolppagrillin uudestaan.

— Asiakkaita on riittänyt ihan kiitettävästi. Uusimme ikkunateippaukset ja ruokalistat, mutta silti osa käy ihmettelemässä, eikö tämä olekaan enää makkarabaari.

Ennen grilliyrittäjäksi ryhtymistä Savilaakso hankki työkokemusta ravintola-alalla.

— Kymmenen vuotta viinanmyyntiä on riittävästi. Se alkaa ottaa jossain vaiheessa voimille, Savilaakso nauraa.

Arkkitehti P. Björkvallin suunnittelema Tolppagrilli on seisonut Valtakadun liikerakennuksen pylväistössä vuodesta 1963.

Grillin on omistanut samassa kiinteistössä asianajotoimistoa pyörittävän Erkki Laamasen suku noin 20 vuotta. Omistaja remontoi grillirakennuksen vuonna 2009, mutta sinikeltainen väritys ei kelvannut rakennusvalvonnalle.

Nyt Etelä-Karjalan museon kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi arvioima kupariverhoiltu kioski on saanut takaisin alkuperäisen värityksensä.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Valtakadun Tolppagrillin uudet yrittäjät luottavat hampurilaisten, hodareiden ja lihapiirakoiden voimaan.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen