Categories
Artikkelit

Alakylän koulua ei korjata

Kirsi RätyLAPPEENRANTA. Alakylän koulun vielä käytössä olevia tiloja ei enää korjata. Koulun käytöstä luovutaan vähitellen kokonaan. Tekninen lautakunta päätti asiasta keskiviikkona.Tähän saakka homeongelmista kärsineen Alakylän koulun tiloista on käytetty ruokasalia, keittiötä, liikuntasalia ja teknisen työn tiloja. Muut tilat on poistettu käytöstä jo aiemmin.Tilakeskuksen teettämän selvityksen mukaan tilojen korjausaste olisi noin 80 prosenttia, joten niiden korjaaminen ei ole kustannustaloudellisesti järkevää.Uuden koulun rakentamisen ajaksi koulun ruokasaliksi tulee vuokraparakki, joka sijoitetaan koulun piha-alueelle.Ainoa tila, jonka käyttöä jatketaan väliaikaisesti on aluekeittiö. Koulun keittiötä käytetään, kunnes Pohjolankadun aluekeittiö valmistuu arviolta vuoden 2012 lopulla. Keittiö eristetään muusta rakennuksesta ylipaineistuksen avulla.Liikuntasalin iltakäytön mahdollisuutta selvitetään myöhemmin.

Kirsi Räty

Kirjoittaja: