Categories
Artikkelit

Andersson kannustaa laaja-alaiseen suorahakuun

Lappeenrannan ex-kaupunginjohtaja Markku Andersson kannattaa laaja-alaista headhuntingia uuden kaupunginjohtajan metsästyksessä. Valintatyöryhmä ei aio etsiä uusia ehdokkaita aktiivisesti.

Kirsi Räty

LAPPEENRANTA. Lappeenrannasta Jyväskylän kaupunginjohtajaksi siirtynyt Markku Andersson kannattaa suorahakua eli headhuntingia kaupunginjohtajien valinnassa. Hänen mielestään headhunttaus on hyvä tapa tuoda laaja-alaisesti erilaisia kandidaatteja hakijoiden joukkoon.

Andersson huomauttaa, että headhunter voi olla vaikka yksittäinen valtuutettu tai kaupunkilainen.

— Kysehän on vain siitä, että nostetaan potentiaalisia nimiä esille. Onhan se jollakin tavalla vanhanaikainen ja mekaaninen prosessi, että ensin laitetaan ilmoitus lehtiin ja jäädään odottamaan, Andersson sanoo.

Hänen mukaansa suorahaku on paikallaan silloin, kun tiedetään tarkasti, minkälaisia ominaisuuksia juuri tietyn kaupungin johtajalta halutaan.

Andersson ei itse hakenut aikoinaan Jyväskylään eikä Lappeenrantaan, vaan molemmissa tapauksissa häntä kysyttiin ehdokkaaksi.

Lappeenrannan uuden kaupunginjohtajan hakuaikaa päätettiin jatkaa kesäkuun puoleen väliin saakka, koska hakemuksia pestiin tuli määräaikaan mennessä vain viisi kappaletta.

Valintatyöryhmässä mukana olevat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) kertovat, että työryhmä ei aio etsiä uusia ehdokkaita aktiivisesti.

Heidän mukaansa hakuaikaa jatkettiin lähinnä sen takia, että puhelimessa epävirallisesti suostumuksensa antaneilla olisi aikaa vielä tehdä virallinen hakemus.

Suorahaun mahdollisuutta mietittiin ryhmän kokouksessa maanantai-iltana, mutta sen käyttämiseen ei kuitenkaan päädytty.

— Meillä on jo nyt näiden ensimmäisen kierroksen hakijoiden joukossa erittäin kovia hakijoita. Siinä mielessä headhunttausta ei katsottu tarpeelliseksi, Järvenpää toteaa.

Torniaisen mukaan hakumenettelystä halutaan mahdollisimman avoin, joten senkään takia headhunterin käyttäminen ei ole hyvä vaihtoehto.

Järvenpää ja Torniainen kertovat, että tähän mennessä kaikki hakijat ovat ottaneet itse oma-aloitteisesti yhteyttä.

Järvenpään mielestä nykyinen avoimen haun menetelmä toimii Suomen kaltaisessa pienessä maassa.

— Kyllähän tällaisessa pienessä maassa juttu kulkee. Pääsääntöisestihän kaupunginjohtajaksi tullaan pienempien kuntien kautta, koska kelpoisuusehtona on yleensä kunnallisen alan tuntemus, Järvenpää huomauttaa.

Kunnallisen alan tuntemuksen voi kuitenkin hankkia muutenkin kuin kunnan työntekijänä. Esimerkiksi valtuutettuna toimiminen riittää kelpoisuusehdon täyttymiseen.

Markku Andersson ei usko, että Lappeenrannalla tulee olemaan vaikeuksia sopivan kaupunginjohtajan löytymisessä.

— Lappeenranta on vetovoimainen hyvä kaupunki, kyllä sinne löydetään pätevä ja innovatiivinen henkilö.

Hänen mukaansa vähentyneet hakijamäärät kaupunginjohtajiksi johtuvat työn epävarmasta ja tuulisesta luonteesta.

Kirjoittaja:
Kirsi Räty