Categories
Artikkelit

Kaupunginjohtajavalinta siirtyy ensi elokuulle

Heikki SairanenLAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginjohtajaksi haki määräaikaan mennessä vain viisi henkilöä. Heistä kolme täyttää kelpoisuusehdot. Johtajakisaan odotetaan lisää nimiä. Hakuaikaa jatketaan kesäkuun 15. päivään saakka. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan ensi elokuussa.Kaupunginjohtajaksi määräaikaan mennessä hakeneista vanhin on Ossi Savolainen, 55. Hän toimii tällä hetkellä Uudenmaan liiton maakuntajohtajana. Ennen maakuntajohtajan virkaa Imatralla syntynyt ja siellä myös koulunsa käynyt Savolainen toimi Hyvinkään kaupunginjohtajana.Terveydenhuollon maisteri Ossi Savolainen on työskennellyt myös muuan muassa Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajana, Hyvinkään kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana sekä Heinolan kaupungilla teknisen toimen tulosaluejohtajana ja terveydenhuollon tulosalueen johtajana. Savolainen haki kymmenkunta vuotta sitten myös Lappeenrannan sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajaksi Juha Metson siirryttyä Espoon perusturvajohtajaksi.NYKYISISTÄ kaupunginjohtajista Lappeenrantaan hakivat Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Vihdin Kimmo Jarva. Laine, 42, valittiin Savonlinnaan vuonna 2006. Aiemmin Laine oli hakenut myös muun muassa Raahen kaupunginjohtajaksi.Savonlinnaan hän siirtyi Ikaalisten kaupunginjohtajan paikalta.Hakijoista entuudestaan tutuin eteläkarjalaisille on Kimmo Jarva, 42. Jarva on lähtöisin Tampereelta. Vihtiä Jarva on johtanut vuodesta 2008. Taipalsaaren kunnanjohtajana Jarva oli vuosina 2000-2002, jonka jälkeen hän siirtyi Kurikan kaupunginjohtajaksi.Jarva on naimissa ja hänellä on 13- ja 11-vuotiaat lapset.LAPPEENRANNAN kaupunginjohtajaksi hakeneet seuratyöntekijä Sami Kälviäinen ja kiinteistövälittäjä Ilpo Parkkonen eivät täytä kelpoisuusvaatimuksia. Sami Kälviäinen, 45, aloitti 60-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Saimaan Ladussa luonto- ja terveysliikunnan vetämisen tänä keväänä. Kälviäinen on Saimaan Ladun aktiivinen jäsen ja nyt seuran ensimmäinen palkattu työntekijä. Kälviäinen on Lappeenrannasta kotoisin. Koulutukseltaan hän on elintarviketieteiden maisteri ja julkishallinnon ylioppilas-merkonomi.Kiinteistönvälitys Ilpo Parkkonen LKV toimii Luumäellä. Koulutukseltaan Parkkonen, 46, on diplomi-insinööri ja kiinteistövälittäjä.

Heikki Sairanen

Kirjoittaja: