Leirin kauppakeskus tulee kesäkuussa päättäjien arvioitavaksi

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen muistuttaa, että kaupunki päättää kaavoituksesta, ei Citycon. SRV:n mukaan Leirin tiloista on hurja kysyntä.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen haluaa pitää Cityconin Ison-Kristiinan laajennuksen teattereineen ja rakennusyhtiö SRV:n Leirin kauppakeskushankkeen täysin erillään.

Leirin kauppakeskusasia tulee tekniseen lautakuntaan kesäkuun aikana.

-Eli asia tuodaan poliitikkojen arvioitavaksi, ja keskustelu voidaan käydä.

-Esitän teatteria Ison-Kristiinan laajennukseen, koska se on teatterin ja kaupungin kannalta paras ja vielä edullisin vaihtoehto. Leirin kauppakeskus taas on aivan oma, erillinen asia.

Miettisen mielestä on hyvä, että Citycon kertoi julkisuuteen kantansa, jonka mukaan Leirin hanke saattaa estää Ison-Kristiinan laajennuksen.

-Kannanotolla on juuri se vaikutus, minkä päättäjät sille antavat. Kaupunki kuitenkin ratkaisee kaavoitukseen ja eri toimintojen sijoittamiseen liittyvät kysymykset.

SRV:n asiakkuusjohtaja Pasi Nieminen ei halua ottaa kantaa Cityconin yrityksiin estää Leirin hanke. Viittaa kuitenkin vapaaseen kilpailuun.

-Mutta jos päättäjät näyttävät Leirille vihreää, lähtee se samantien eteenpäin, koska kysyntä on niin hurjaa. Näkymä on suorastaan loistava.

Niemisen mielestä Leirin keskus ei näivetä keskustaa, vaan ne tukevat toinen toisiaan. Kun alueella liikkuu enemmän väkeä, se on kaikille eduksi.

Seppo Miettinen toteaa, että vie joka tapauksessa vuosia, ennen kuin kauppakeskusta voi alkaa rakentaa.

-On etsittävät nykyiselle Leirin toiminnoille uudet tilat, purettava rakennukset ja laadittava kaavat.

-Kaupungin kannalta tämä liikepaikkojen kova kysyntä on todella myönteinen ongelma.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju