Rauhan kauppakeskuksen ja toimistojen rakentaminen alkaa

Kylpylän ja loma-asuntojen tuntumaan nousevaan Capriin tulee toimistoja, ruokakauppa, myymälöitä ja kahviloita.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANNAN Rauhan toimisto- ja liiketalon, Caprin, rakentaminen alkaa elokuussa. Alkuun lähdetään kaksiosaisen rakennuksen pienemmästä, noin 1 100 neliön osasta. Liike- ja kauppakeskuksessa on 6 400 neliötä eli se on yli kolmen Pallon S-marketin kokoinen. Kahta osaa yhdistää toisiinsa lasikatteinen kauppakäytävä.

Pysäköinti on järjestetty kaksitasoiselle 1 500 neliön autopaikkakannelle.

Kauppakeskukseen on haussa noin 400 neliön, pitkillä aukioloajoilla varustettu ruokakauppa sekä kauppiastavaratalon idealla toimiva kauppakeskittymä kahviloineen.

-Siihen tulisi lukuisia itsenäisiä yrittäjiä omilla liikeideoillaan. Lahjapuotia, vaatekauppaa, elektroniikkamyyntiä ja matkamuistokauppaa. Tätä keskusta manageerataan ja sille järjestetään yhteismarkkinointia. Tavoitteena on perustaa kauppiasyhdistys, joka luo kokonaisuudesta vetävän, selvittää Rauhan aluetta rakentavan Miriensis Oy:n projektijohtaja Jari Mutikainen.

Toimistotiloihin odotetaan tilitoimistoja, kiinteistönvälittäjiä, arkkitehtitoimistoja sekä vuokrausliiketoimintaa harjoittavia yrityksiä.

Keskuksen rakennuttaa Miriensiksen omistama Kiinteistö Oy Rauhan Liikekiinteistö Ykkönen. Rakentamisesta vastaa kansainvälinen kiinteistösijoittaja, jonka nimeä Mutikainen ei tässä yhteydessä paljasta.

Suuruusluokaltaan noin 12 miljoonan euron hanke sai rakennusluvan Lappeenrannan rakennuslautakunnalta tiistaina.

-Tavoitteena on, että ensimmäiset yrittäjät pääsisivät tiloihin ensi vuoden huhti-toukokuussa.

Vaikka Rauhan matkailukokonaisuuden rakentaminen on vielä kesken, ei toimisto-liiketilan vuokraaminen tuota Mutikaisen mukaan ongelmia.

-Vaikka ei ole ollut mitään mittavampaa kampanjaa, erialiset toimijat ovat olleet vahvasti liikkeellä niin talousalueelta kuin kauempaakin.

Liikekeskus on yksi Saimaa Gardensin alueen vetovoimatekijöistä.

-Kaikki alueella kytkeytyy toisiinsa. Näihin palveluihin odotetaan asiakkaita niin Korvenkylästä Rauhasta kuin kaukaa maailmaltakin.

Etenkin päivittäistavarakauppa on olennainen osa matkailukeskuksen palvelutarjontaa.

-Kun volyymi nyt Rauha-Korvenkylän alueella kasvaa kovasti, meidän ymmärryksen mukaan uusille päivittäistavarapalveluille on tilaa.

Kauppakeskus Capri työnimellä kulkevan kokonaisuuden on suunnitellut Imatran Arkkitehtuuritoimisto. Kuva Tiuruniemen suunnasta eli lännestä. Setälä jää rakennuksen taakse. Caprin kahta rakennusta yhdistää lasikatteinen galleriakuja.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju