Categories
Artikkelit

Skinnarilan tuuliturbiinille poikkeamislupa

Kirsi RätyLAPPEENRANTA. Lappeenrannan tekninen lautakunta hyväksyi Skinnarilaan Tervahaudanpuistoon tulevan tuulivoimaturbiinin poikkeamishakemuksen. Siten Lappeenrannan teknillinen yliopisto saa luvan rakentaa puistoon noin 36 metriä korkean tuulivoimalan.Tuulivoimala tulee yliopiston tutkimus- ja koekäyttöön. Alueen asukkaat ovat vastustaneet hanketta mahdollisten meluhaittojen takia. Tekniselle lautakunnalle luovutetussa muistiossa asukkaat vaativat lupaehdon saamiseksi käyttörajoituksia tuulivoimalan toimintaan öisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.Muistutuksen takia lautakunta pyysi yliopistolta lisäselvityksiä melusta. Melumallinnuksen mukaan kovimmallakin tuulella tuulivoimalan melu jää reilusti raja-arvojen alle, noin 20-28 desibeliin. Haitallisen melun raja-arvo on 45 desibeliä.Tekninen lautakunta hyväksyi poikkeamishakemuksen, koska selvitysten perusteella tuulivoimalan rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle eikä ole vaikutuksiltaan merkittävä. Poikkeamisluvan ehtoihin ei asetettu käyttörajoituksia.

Kirsi Räty

Kirjoittaja: