Yksi Suomen taitoluistelun pääkaupungeista on kaakossa

Taitoluistelun naisten maajoukkueeseen kuuluvat Noora Pitkänen ja Olivia Tuuva valmistautuvat kauteen kotimaisemissaan. Suomen Taitoluisteluliiton valmennusryhmissä olevista 70 yksinluistelijasta peräti 13 edustaa lappeenrantalais-seuroja.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenranta on yksi Suomen taitoluistelun kehdoista. Kisapuiston jääurheilukeskuksessa rakennetaan tulevaa menestystä myös tällä viikolla, kun Lappeen Luistelijoiden 17-vuotias Noora Pitkänen ja kaksi vuotta nuorempi Olivia Tuuva hiovat kuvioitaan kotileirillä.

Naisten maajoukkueeseen kuuluva kaksikko on treenannut kesän mittaan Pajulahdessa, Vierumäellä ja Islannin maajoukkueen leirillä Reykjavikissa, jonne Lappeen Luistelijoiden päävalmentaja Jacek Zylski kutsuttiin vierailevaksi kouluttajaksi.

-Harjoittelu on sinänsä ihan samanlaista kaikkialla, mutta onhan kotona kivaa. Täällä pääsee olemaan tutussa ympäristössä ja nukkumaan omassa sängyssä, viime kauden loukkaantumisistaan toipunut Pitkänen toteaa.

-Islannissa oli mielenkiintoista, mutta myös rankkaa. Treenasimme kymmenen päivää putkeen kolmesti päivässä. Oli henkisesti tosi tärkeää, että kaverista sai sielläkin tukea, Tuuva kertoo.

HARJOITUSTAHTI kertoo tavoitteellisuudesta. Tulevalla kaudella Pitkänen ja Tuuva hakevat mahdollisimman hyvää menestystä uusissa sarjoissaan.

Yhtenä lisämaalina ulottuvilla on edustuspaikka kevättalvella kotimaan kamaralla Vantaalla järjestettäviin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Pitkäsen osalta ensimmäinen etappi on elokuun maajoukkueleirillä annettava lisänäyttö, sillä keväiset näyttöpaikat jäivät nivelsidevamman ja sairastelujen vuoksi sivuun.

-Tällä hetkellä päähuomio on uusissa ohjelmissa, joille pitää antaa viimeinen silaus. Toki ohjelmia kehitetään eteenpäin myös kauden aikana, Tuuva kertoo.

Pitkänen pääsi tällä viikolla hiomaan lyhytohjelmaansa näyttökuntoon helsinkiläisen koreografinsa Samira Bah’n valvonnassa.

-Hyvällä mallilla se on jo.

TUUVAN JA Pitkäsen lisäksi Suomen Taitoluisteluliiton yksinluistelun maajoukkueisiin ja nuorten valmennusryhmiin kuuluu tällä hetkellä yksitoista muutakin lappeenrantalaisten seurojen edustajaa.

Lappeenrantaa enemmän edustajia ovat saaneet mukaan vain Espoo (14) ja Helsinki (15). Kiira Korven kotikaupungista Tampereelta liiton valmennusryhmissä on Lappeenrannan tavoin 13 luistelijaa.

Lappeenrannan sisällä tilanne on jakautunut tasaisesti, sillä Lappeen Luistelijoilla on liiton valmennuksessa seitsemän ja Lappeenrannan Taitoluistelijoilla kuusi luistelijaa.

-Muissa kaupungeissa on huonoja luistelijoita, LL:n päävalmentaja Jacek Zylski nauraa lappeenrantalaisten taitoluistelijoiden vahvan menestyksen saloja udeltaessa.

-Aika paljon täällä on harrastajia. Isosta määrästä löytyy aina hyviä luistelijoita.

KUVATEKSTI

Janne Lehtonen

Noora Pitkäsen (edessä) ja Olivia Tuuvan (taustalla) keskiviikon ohjelmaan kuului uusien ohjelmien läpikäyntiä ja tekniikkaharjoittelua.

Lappeenrantalaiset liiton valmennusryhmissä

Naisten maajoukkue

Noora Pitkänen Lappeen Luistelijat (lisänäyttö elokuussa) Olivia Tuuva Lappeen Luistelijat Alisa Mikonsaari Lappeenrannan Taitoluistelijat (lisänäyttö elokuussa) Miesten maajoukkue Juho Pirinen Lappeenrannan Taitoluistelijat Nuorten maajoukkue 11-15-vuotiaat Alisa Efimova Lappeenrannan Taitoluistelijat Ilona Hirvonen Lappeenrannan Taitoluistelijat Hege Tiik Lappeenrannan Taitoluistelijat Christianis Volodinas Lappeenrannan Taitoluistelijat Talent-valmennusryhmä 9-13-vuotiaat Anna Kauppi Lappeen Luistelijat Oona Piispanen Lappeen Luistelijat Senja Ikonen Lappeen Luistelijat Iina Kinnunen Lappeen Luistelijat Emma Weckström Lappeen Luistelijat

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen