Ammattikampus valmistuu syksyn aikana Lappeenrannassa

Etelä–Karjalan ammattiopiston sosiaali– ja terveysalan opetus aloittaa uusissa tiloissa. Ammattiopiston kunnostustyöt valmistuvat pian.

Kaisa Härkisaari

Etelä–Karjalan ammattiopiston sosiaali– ja terveysalan opiskelijat aloittavat ensi viikolla opiskelun uusissa tiloissa. Sosiaali– ja terveysalan opetus siirtyy Etelä–Karjalan keskussairaalan vierestä Armilankadulle.

Ammattiopiston kunnostustyöt alkoivat syksyllä 2010. Etelä–Karjalan koulutuskuntayhtymän johtajan Riitta Laakon mukaan kunnostustöiden on tarkoitus valmistua lähipäivinä.

— Kodittomiksi emme jää. Remontti on suurilta osin valmis, mutta muutamaa luokkatilaa vielä viimeistellään. Opiskelijoita kunnostustyöt koskevat vain muutaman päivän ajan, Laakko kertoo.

Alkupäivien opetustilojen järjestely on vaatinut luovuutta.

Kulttuurialan opiskelijat jatkavat vielä väliaikaisissa Pohjolankadun kiinteistön tiloissa ja näin tekevät tilaa sosiaali– ja terveysalan opiskelijoille. Kun remontti saadaan valmiiksi kulttuurialan opiskelijat palaavat takaisin Armilankadulle.

Armilankadun tiloihin muuttavat lopulta myös aikuisopisto Aktivan sosiaali– ja terveysalan opiskelijat.

— Me saamme kokoon mukavan toisen asteen opetuksen kampuksen, jossa eri alojen opiskelijat ovat lähellä toisiaan. Se tarkoittaa muun muassa, että kursseja voi tulevaisuudessa valita ristiin, Laakko sanoo.

Sosiaali– ja terveysalan oppilaat jättävät taakseen tilat, jotka vuokrattiin Saimaan ammattikorkeakoululta. Ammattikorkeakoulu siirtyy Skinnarilaan. Ammattiopiston käyttöön olisi jäänyt Valto Käkelän kadun kiinteistössä enemmän tilaa kuin oli tarpeellista. Sen takia Armilankadun tilojen korjaus on ollut perusteltua.

— Ammattikorkeakoulu käytti suurinta osaa tiloista. Jos me olisimme jääneet sinne, tila olisi jäänyt ihan puolikäyttöiseksi, Laakko kertoo.

Armilankadulle siirtyy noin 600 opiskelijaa.

— Lisäksi sinne muuttaa aikuisopiston hallinto, rehtori ja projektihenkilöstöä, noin 120 henkilökunnan jäsentä, Laakko kertoo.

Armilassa aloittaa uusi opiskelija- ja henkilöstöravintola, jota pitää Fazer Amica. Ravintola toimii kunnostetun opiskelijaravintola Anselmin tiloissa. Laakon mukaan lisääntynyt opiskelijamäärä ei tuo ongelmia ruokailuun.

— Ruokailua porrastetaan niin, että kaikki mahtuvat syömään, Laakko toteaa.

Koulutuskuntayhtymän johtajan mukaan uusia opiskelijoita neuvotaan remontin keskellä.

— Ensimmäisenä päivänä ammattiopiston kaikki opiskelijat kokoontuvat Lappeenrantasaliin, josta ryhmien ohjaajat opastavat uudet oppilaat vaikka kädestä pitäen opiskelutiloihin.

Kirjoittaja:
Kaisa Härkisaari