Categories
Artikkelit

Eekoo aikoo rakentaa ABC-aseman Taavettiin

Luumäen kunta ja osuuskauppa ovat neuvotelleet esisopimuksen aseman tarvitsemasta maa-alueesta.

Matti Riihelä

LUUMÄKI. Kuutostien varteen Luumäelle rakennetaan uusi ABC-liikenneasema. Etelä-Karjalan osuuskauppa ja Luumäen kunta ovat valmistelleet esisopimuksen kiinteistökaupasta Taavetissa. Eekoon hallitus on asian jo käsitellyt. Luumäen kunnanhallituksessa se on esillä ensi maanantaina.

Esisopimuksen mukaan kunta myy osuuskaupalle runsaan neljän hehtaarin maa-alueen Haminan tien liittymän pohjoispuolelta Savitaipaleen tien varresta. Kuutostieltä alueelle on matkaa parisataa metriä. Valtatien ja liikenneaseman väliin jäävät Kaluste Poutasen tuotantotilat.

Liikenneaseman paikka liittyy valmisteilla olevassa yleiskaavassa Puukylän alueeseen. Se ei ole tärkeällä pohjavesialueella.

Osuuskauppa rakentaa liikenneaseman, kunhan alueen uusi asemakaava on saanut lainvoiman. Kunnanjohtaja Terttu Heimala uskoo, että kunnanvaltuusto voi hyväksyä kaavan ensi vuoden alkupuolella. Sen jälkeen on seurattava ja odotettava vielä mahdolliset kaavavalitukset.

EEKOON toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ahti Manninen arvelee, että rakentaminen voisi alkaa parhaassa tapauksessa noin vuoden kuluttua. Siinä tapauksessa liikenneasema olisi valmis noin kahden vuoden kuluttua.

Mannisen mukaan asema asettuu kokoluokassa Lappeenrannan Viipurinportin ja Parikkalan Särkisalmen väliin.

Se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Työpaikkoja Manninen lupailee noin 40. Investoinnin arvoksi hän arvioi 8-10 miljoonaa euroa.

Ravintolapaikkoja on luvassa noin 200. Rakennukseen varataan tiloja tuleville yhteistyökumppaneille. Manninen paljasti, että yhteydenottoja on jo ollut. Eekoolle Taavetin ABC olisi neljäs liikenneasema. Aiemmin se on perustanut asemat Lappeenrannan ja Parikkalan lisäksi Savitaipaleelle. Lisäksi Eekoolla on vireillä ABC-hanke Imatralla.

-Se on suunnilleen samassa vaiheessa kuin Taavetin hanke nyt. Eli kaavaa odotellaan.

Kunnanjohtaja Heimala oli torstaina tyytyväinen asian etenemisestä.

-Tämä on kunnan kannalta merkittävä. Se työllistää ja parantaa palveluja. Liikenneaseman avulla saadaan Taavetin ohi kulkevaa liikennettä pysähtymään Taavetin kohdalla. Verotulojakin kunta on saamassa.

Eekoo nousee liikenneaseman myötä yhdeksi Luumäen suurimmista työllistäjistä. Liikenneaseman lisäksi osuuskaupan työpaikkoja tarjoavat myös S-Market Patteri Taavetissa ja Jurvalan Sale.

KUNTA on myymässä maa-alueen Eekoolle noin 106 000 eurolla. Maan hinta on sama kuin Puukylän alueen muillakin yrittäjillä.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä