Categories
Artikkelit

Honkaharjun remontti on valmistumassa Imatralla

Matti VeijalainenIMATRA. Honkaharjun sairaalan remontti on valmistumassa Imatralla. Kaupungin sairaalahoitotyön johtajan Arja Penttilän mukaan tavoite on, että osasto kolme pääsee siirtymään uusiin tiloihinsa syyskuun alussa. Kakkososasto palaa evakosta muualta talosta omiin uusittuihin tiloihinsa viikkoa myöhemmin.Penttilän mukaan sairaalan toiminta ei ole viime syksynä alkaneesta remontista paljoa häiriytynyt.-Onhan meillä melua ja pölyä ollut, mutta hyvin on kokonaisuutena selvitty.Kesäaikaan osastoilla on ollut potilaita suhteellisen vähän. Nyt toipilaiden paluuliikenne keskussairaalasta on alkanut vilkastua.-Tässä meillä näkyy se, että keskussairaalan leikkaustoiminta on kesätauon jälkeen pääsemässä uudelleen vauhtiin, Penttilä kertoo.PENTTILÄN mukaan osastojen peruskorjaus tuo entistä toimivammat tilat potilaille sekä hoitajille.-Ergonomia parantuu. Kaikenlaisia pullonkauloja poistuu.Remontissa Honkaharjun osastojen potilaspaikkamäärä putoaa yhdellä 61:een. Lisäarvoksi tulee kuitenkin yksi uusi eristyshuone sairaalaepidemioiden varalta.Kakkososaston uudet tilat valmistuivat jo viime keväänä. Niihin muutti tilapäisesti osasto kolme, ja kakkoselle katsottiin korvaavat tilat. Remontin missään vaiheessa osastopotilaita ei ole tarvinnut siirtää talosta ulos.Honkaharjun kaupunginsairaalan sisätilojen remontin kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa. Sisäpinnat, sähköt ja putket on uusittu. Jatkosuunnitelmissa on sairaalarakennuksen ulkovaipan uusinta, joka on toistaiseksi erillisten budjettipäätösten takana.

Matti Veijalainen

Kirjoittaja: