Categories
Artikkelit

Imatran jäähalli päivät tyhjillään

Imatralla ei ole päiväkysyntää jäähallille. Käyttäjiä kahdelle jäälle riittää vain seitsemäksi tunniksi.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran jäähallin suurin käyttäjä on Ketterä. Seuraavaksi tulee tyhjä tila.

Varaukset jäähallin päivävuoroille ovat jääneet marginaalisiksi.

Maanantaisin molemmat jäät ovat tyhjillään kello viiteentoista saakka. Tiistaina toista jäätä käyttävät kahden tunnin ajan Ketterän laskuun koulujen kiekkoakatemiaan kuuluvat. Heillä on myös torstain ainoa kahden tunnin käyttövuoro. Keskiviikolta on varattu kaksi tunnin aikaa ja perjantaina päiväjäälle luistelee yksi kaukalopallojoukkue.

Liikuntapalveluiden päällikkö Teijo Kytösalmi ei ole yllättynyt.

— Näillä leveysasteilla jäähallin päiväkäyttö on varsin haasteellista. Se tiedettiin jo etukäteen, että halli tulee lähinnä iltakäyttöön, Kytösalmi sanoo.

Yllätyksenä hallin käyttäjää edustavalle Kytösalmelle on sen sijaan tullut se, että halli on ainakin toistaiseksi täydellisessä tietoliikennemotissa.

— Kännykät eivät toimi hallin sisällä eikä atk-yhteyksiäkään ole saatu vielä kuntoon. Henkilökunnan kannalta on hankalaa, että puhelut pitää hoitaa pihalla, Kytösalmi valittaa.

Tietoliikenneyhteydet pitää saada valmiiksi viimeistään sarjakauden alkaessa, tai Ketterä joutuu maksamaan puutteellisesta palvelusta sakkoja Jääkiekkoliitolle.

Koulujen tarvitsema jääaika on jäämässä kuviteltua pienemmäksi. Tähän mennessä vakiovuoro on varattu vain valinnaisena aineena liikunnan valinneille kiekkoakatemialaisille.

Yhteensä neljän tunnin jääaika ei kuitenkaan rasita koulujen budjettia, sillä akatemialaisten valmennuskustannuksista vastaavat yhteistyösopimuksen tehneet urheiluseurat. Kyydityskulut ovat huoltajien vastuul-

la.

Mansikkalan koulussa poikien liikuntaa opettava Mikko Vitikainen sanoo, että koulussa ei vielä ole edes tarkemmin mietitty jäähallin käyttöä varsinaisen opetussuunnitelman mukaisessa opetukses-

sa.

— Hienoa hallia pyritään tietysti käyttämään hyväksi, mutta itse vien kyllä lapset mieluummin luistelemaan ulos Linnalan kentälle, jos jää on vain kunnossa.

Vitikaisen mielestä jäähallin koulukäyttöä rajoittaa kuljetuksen vaativa etäisyys. Keskelle päivää sijoittuvista liikuntatunneista suuri osa menisi pelkkiin siirtymisiin.

Ilta-ajat ja viikonloput on varattu kahta tuntia lukuunottamatta täyteen, ja liikuntatoimi uskoo pääsevänsä tänä vuonna hallivuokrilla 190 000 euron tavoitteeseen. Summaan sisältyy kahvion vuokra, kuntosali ja Ketterän vuokraamat kuivatustilat.

Viikkokalenterin 174 vuorosta jääkiekkoseura Ketterälle on varattu 67 vuoroa. Seuran puheenjohtaja Tuomo Männistö sanoo seuran edustusjoukkueen ja A-junioreiden jääajan pysyvän aikaisempien vuosien tasolla.

Seurassa on noudatettu lajin yleistä periaatetta, että edustusjoukkue ja A-juniorit ottavat päältä tarvitsemansa ajan, ja juniorit jakavat jäljelle jäävän ajan.

Uusi halli nostaa kuitenkin näidenkin joukkueiden kausikuluja noin 8 000 eurolla noin 20 000 euroon.

Jääajan lisäys näkyy Ketterän junioritoiminnassa. Vanhassa hallissa junioreilla oli käytettävissä 26 harjoitusvuoroa viikossa, nyt vuoroja

on 42.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala