Categories
Artikkelit

Inkeri perää positiivisuutta

Matti VeijalainenIMATRA. Kaikki uusi johtaa johonkin. Positiivisesti ajattelevalle ihmiselle on luvassa myönteisiä kokemuksia.Tällaisin mietelmin otti kunniavirkansa lauantaina vastaan uusi Imatran Inkeri Tiina Kärkäs. Positiivista elämänasennetta hän perää myös kanssaimatralaisiltaan. Potentiaalia paremman Imatran tekemiseen porukalla on, sillä parasta vajaakäytettyä voimavaraa Inkerin mielestä kaupungissa ovat juuri sen ihmiset.Suurta moittimista Imatrassa ei Kärkkään mielestä ole muutoinkaan. Erityisesti Vuoksessa Inkerin silmä lepää.-Minulla on maailman hienoin työmatka, kun tulen töihin Imatrankoskelle siltojen yli. Joka aamu se maisema näyttää jollain lailla erilaiselta.Kärkäs on Imatran kaupungin ikäinen. Pienenä hän ajatteli ryhtyä isona kauppiaaksi, taiteilijaksi tai balettitanssijaksi. Suurimmalta osin toiveet toteutuivat. Kärkkäästä tuli itse tuotteensa suunnitteleva käsityöalan kauppiasyrittäjä. Kärkkään yritys osakeyhtiö Virkkukoukkunen valmistaa muun muassa tekstiilejä, mukeja ja postikortteja. Tuotteiden jälleenmyyjiä on satakunta.Uralleen Kärkäs kertoo valmistautuneensa oikeastaan koko ikänsä. Yrittäminen alkoi pikkutyttönä kukkien myynnillä kotikylän tienpientareella.-Kiltti naapurin täti jopa osti kimppujani.Myös Inkeriksi Kärkäs on valmistautunut, kiitos suvun käsityöperinteen. Sopiva feresi Inkerille löytyi omista kokoelmista. Puvun valmisti äidinäiti, kotiteollisuusopettaja Kaija Karhunen jo 30 vuotta sitten.-Inkereiden vaatettajan Leena Räsäsen kanssa siihen sumplittiin mukaan vain oloiseni essu.Inkeri on kysytty vieras Imatran tapahtumiin. Kärkäs lupaa olla nähtävillä, tosin ei aina välttämättä virkapuvussa.-Helppo se on kyllä pistää päälle, jos inkerivuosi vaikka tuo tutustujaryhmiä firmaan.KUVATEKSTIMatti VeijalainenTiina Kärkäs pitää Imatran luonnosta. Pidetään se puhtaana ja roskattomana, uusi Inkeri ehdottaa.Tiina KärkäsNuorkauppakamarin valitsema 42. Imatran Inkeri.Syntyi Imatran Meltolassa 1971.Koulutus artesaani, ammatti yrittäjä.Perheessä kuvataiteilijapuoliso.Harrastaa virkkausta, kukkia, kissojen rapsuttamista ja facebookkausta.

Matti Veijalainen

Kirjoittaja: