Jarvalta odotetaan avoimuutta

Suhmuroinnin ei enää uskota onnistuvan.

Daniel Wallenius

Helena Rissanen

Lappeenrannan uuden kaupunginjohtajan odotetaan olevan sanojensa mittainen. Tuore kaupunkijohtaja on valintaprosessin aikana useaan otteeseen kuuluttanut avointa ja keskustelevaa päätöksentekoa.

Taipalsaaren sivistystoimenjohtaja Seppo Paajanen seurasi maanantai-iltana paitsi entisen työtoverinsa, myös kotikaupunkinsa uuden kaupunginjohtajan valintaa. Entisten työtovereiden mukaan avoimuus on oikea sana kuvaamaa Jarvan johtamistyyliä.

— Hän kuuntelee ja ottaa huomioon eri mielipiteet. Se ei suinkaan tarkoita sitä, että hän olisi vietävissä, vaan muodostaa kuulemastaan oman, selkeän linjansa, Paajanen sanoo.

Myös Jarvan nykyisen työnantajan Vihdin kunnan hallintojohtaja Aira Elolampi ylistää Jarvan johtamistaitoja.

— Hänen kanssaan on hyvä työskennellä. Hän antaa paljon tilaa muille ja on hyvin rauhallinen ja huumorintajuinen

Ulkopuolelta tulevan kaupunginjohtajan odotetaan tuovan päätöksentekoon ja yhteistyöhön uusia mahdollisuuksia. Paajanen uskoo kaupungin päätöksenteon muuttuvan yhä läpinäkyvämmäksi.

— Ei se nytkään niin pimitettyä ole, vaikka jotkut ovatkin jossain välissä suhmuroineet. Veikkaan, ettei sellainen enää Jarvan aikana onnistu, hän pohtii.

Uusia tuulia odottaa myös Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.).

— Jarvan haastattelut ainakin antavat hyvin viitteitä avoimuuden ja yhteistyön lisäämisestä.

Urpalainen kuitenkin korostaa, että myös nykyisen kaupunginjohtajan Seppo Miettisen kanssa on ollut erinomaiset suhteet ja hyvä keskusteluyhteys.

Maakuntajohtaja Timo Puttonen uskoo, että Kimmo Jarva pystyy hyödyntämään Lappeenrannassa kokemustaan kunnanjohtajana. Puttosen mukaan uudella kaupunginjohtajalla on heti edessään monia merkittäviä asioita.

— Yksi iso yhteinen ponnistus on elinkeinopoliittinen selonteko. Lappeenrannan kaupungilla on siinä oma merkittävä roolinsa. Hallitus uhkaa myös vähentää korkeakoulupaikkoja, ja täytyy miettiä, miten mahdollisimman hyvin huolehdimme Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja Saimaan ammattikorkeakoulusta, hän sanoo.

Elolampi uskoo Jarvan selviytyvän Lappeenrannan haasteista hyvin. Hän nostaa yhdeksi Jarvan vahvuudeksi rauhallisuuden.

— Kuntakenttä on hektinen ja tempoileva ja valtiokin on välillä tarjonnut jos jonkinlaisia paniikkiharjoituksia. Jarva on kuitenkin toiminut kaikissa tilanteissa rauhallisesti ja asiat on ratkaistu maltilla.

Kirjoittaja:
Daniel Wallenius, Helena Rissanen