Categories
Artikkelit

Kimpisen koulua vaivaa tilanpuute

Lappeenrannan Kimpisen koulun lukiolaiset käyvät koulua rukoushuoneella ja urheilutalolla. Pohjolankadun tilojen remontin valmistuminen helpottaa tilannetta.

Heli Tiusanen

LAPPEENRANTA. Kimpisen koulua vaivaa tilanpuute. Jotta kaikille opetusryhmille löytyy luokka, osa lukion opetuksesta joudutaan järjestämään vieressä sijaitsevan helluntaiseurakunnan tiloissa, urheilutalolla sekä kansalaisopiston luokissa, kertoo Lappeenrannan perusopetusjohtaja Mari Routti.

Tilapulasta ollaan Kimpisessä kärsitty jo vuosia. Tilanteeseen toivotaan helpotusta tämän lukuvuoden jälkeen.

-Ammattikorkeakoulun käytössä olleiden Pohjolankadun tilojen remontin on tarkoitus olla valmis ensi vuonna. Sitten Kimpisen oppilaat voidaan siirtää sinne, sanoo Routti.

Pohjolankadun tiloissa opiskellaan vain väliaikaisesti sen aikaa, kun Kimpisen koulun peruskorjaus kestää. Sen jälkeen lukiolaiset siirtyvät Kimpisen kiinteistöön, ja yläkoululaiset jatkavat Pohjolankadun kiinteistössä.

Tällä hetkellä Kimpisen koulussa on oppilaita yläkoulun puolella 220 ja lukiossa 375.

Tilan ahtaus ilmenee erityisesti ruokalassa. Kursseja ei Routin tietojen mukaan ole kuitenkaan tarvinnut peruttaa tilan puutteen vuoksi.

Viime syksynä yhdeksännen luokan oppilaat antoivat palautetta koulun toiminnasta. Tiloja koskevissa kysymyksissä Kimpisen koululaiset antoivat kaksi kertaa vähemmän hyviä arvosanoja luokkien tilavuudesta ja ilmanvaihdosta sekä välituntitiloista kuin esimerkiksi Lauritsalan koulun oppilaat.

Myös koko kaupungin keskiarvoon verrattuna hyviä arvosanoja tuli Kimpisestä selkeästi vähemmän tilojen osalta.

Kirjoittaja:
Heli Tiusanen