Kotikisat saavat perhosia Antti Ahokkaan vatsaan

Antti Ahokas on yksi Viipurin Golfin pelaajista, jotka kisaavat golfin SM-tittelistä tänään alkavissa kilpailuissa Tuosassa.

Tuomo Reponen

LAPPEENRANTA. Tuosan golfkentällä käy kuhina. Viipurin Golfin Antti Ahokas on yhdessä saman seuran Miro Veijalaisen kanssa harjoitusalueella hiomassa puttia kuntoon. Syytä onkin, sillä edessä ovat reikäpelin SM-kilpailut.

Tunnelma on rento. Ahokas saa peliseuralta kuittia hänen keltaisista housuistaan. Valmistautumista tehdään kuitenkin tosissaan.

— Perhosia on vatsassa. Olen valmistautunut näihin kisoihin samalla lailla kun mihin tahansa. Positiivista jännitystä on ilmassa, Ahokas tunnelmoi.

Ei ole ihme, että Euroopan toiseksi kovimman golfsirkuksen Challenge Tourin kiertueella pelaava ammattilainen on kilpailun ykkössijoitettu. Ihmeellistä on se, että Ahokas on kilpailussa mukana.

— Ei minun suunnitelmiini kuulunut täällä pelata, vaikka kuullessani kilpailusta mietin, että olisipa kiva tulla, hän kertoo.

Syy kotikaupunkiin saapumiselle on se, ettei Ahokas päässyt Sveitsissä järjestettävään Rolex Cupiin. Pelioikeus irtosi 40 parhaalle CT-pelaajalle. Ahokas ei kuulunut joukkoon.

Kovasta statuksestaan huolimatta nöyrällä asenteella golfiin suhtautuva 26–vuotias peluri ei tule paukuttelemaan henkseleitä SM-kilpailuihin.

— Täällä on paljon huippupelaajia. Taso on todella kova, Ahokas tietää.

Kotikenttäedusta ei Ahokkaan mukaan pääse nauttimaan. Syy on juuri se, että vastustajat ovat kovia tekijöitä.

— Kenttä on todella haastava etenkin avauslyöntien osalta. On siitä hyötyä, että tietää pelilinjoja etukäteen. Toisaalta olisi parempi, että joitakin ansoja ei tietäisi, hän virnistää, ja jatkaa.

— Huippupelaajat oppivat kentän kuitenkin nopeasti, kun pelataan kaksi rundia päivässä.

Ahokas toivoo, että kotikisat herättäisivät lappeenrantalaisen yleisön. Hän kaipaa kannustusta kentän laidalle.

— Olisi hienoa, että yleisö löytäisi paikalle. Vuonna 2009 Vanajanlinnassa CT-kilpailua pelatessani oli kavereita katsomassa, ja se toi hyvää fiilistä, Ahokas muistelee.

Hän tiedostaa, että on kilpailun kirkkain vetonaula. Vuonna 2004 reikäpelin SM-tittelin voittanut Ahokas haluaa paitsi menestyä, myös saada lajia esille.

— Kilpailu saa paljon kansallista huomiota. Fakta on se, että haluan myös jeesata kotiseuraani.

Lappeenrantalainen golfväki tuntee hyvin Ahokkaan. Hän ei kuitenkaan ole halunnut patsastella huomion keskipisteenä.

— Kyllä tuolla klubilla on varmasti aikamoinen härdelli. Viihdyn mielummin täällä harjoitusalueella, ja keskityn rauhassa kilpailuun, hän hymyilee.

VG:n pelaajat

SM-kilpailuissa

Antti Ahokas

Miro Veijalainen

Jonne Asikainen

Henri Inki

Olli Pylkkönen

Antti-Pekka Kaarna

Annika Korkeila

Roosa Närhi

Ohjeita yleisölle

Vapaa pääsy.

Liikkuminen jalan hiekkateitä pitkin, lyöntipaikkojen läheisyyteen ja viheriöiden tausta-alueille.

Klubilla opastusta lyöntipaikoille, sekä ruokailumahdollisuudet.

Kilpailijoita ei saa häiritä. Hiljaisuus lyöntien aikana.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen