Categories
Artikkelit

Kuohuviini odottaa viikonloppuun

Heli TiusanenLappeenrannan tuleva kaupunginjohtaja Kimmo Jarva otti tiedon valinnastaan vastaan selvästi innostuneena. Hän ehti Vihdin kunnanhallituksen kokouksesta kotiin seuraamaan netistä kaupunginvaltuuston äänestystä. Vain muutama sekunti päätöksen kuultuaan hän vastasi puhelimessa Etelä-Saimaan kysymyksiin.Miltä nyt tuntuu?-Oikein mukavalta. Jännittäviä hetkiä, kun seurasin kokousta.Kuulosti oikein mukavalta, kun Jannea (Laine) äänestäneet sanoivat, että hyvä johtaja saadaan joka tapauksessa.Aiotko avata kuohuviinipullon?-En varmaan arki-iltana. Huomenna aikainen herätys. Viikonloppuna voidaan sitten juhlistaa perhepiirissä ja avata kuohuviinipullo.Milloin muutat Lappeenrantaan?-Siitä pitää kyllä jutella tulevan ja nykyisen työnantajan kanssa. Periaatteessa minulla on kahden kuukauden irtisanomisaika, tosin lomia on aika paljon pitämättä. Pitää neuvotella.Mihin osaan kaupunkia aiot asettautua?-Pidättäydyin miettimästä asiaa, sen verran oli jännitystä ilmassa. Odotin, että valinta varmistuu ensin, ennen kuin rupean hoitamaan käytännön järjestelyitä. Muuttaako perhe perässä?-Olemme sopineet, että perhe tulee perässä ensi kesään mennessä. Vaimo aloittaa opettajan opinnot Tampereen yliopistossa, ja saa ne keväällä päätökseen. Keväällä tytär pääsee peruskoulun yhdeksänneltä luokalta.Miten aiot huolehtia jaksamisestasi vaativassa tehtävässä?-Varmasti samalla tavalla kuin nykyäänkin. Minulla on urheilulliset harrastukset. Pelaan tennistä vähän kilpaakin. Voitin juuri toisen kerran viiden seuran mestaruuden. Harrastan myös kuntosalilla käymistä, ulkoilua, mökkeilyä ja perheen kanssa olemista. Vapaa-ajalla teen kaikkea muuta kuin kunnallishallintoa.Miten alkuaan hämäläinen luonne istuu karjalaiseen sielunmaisemaan?-Tämä on hauska kysymys sen vuoksi, että minut valittiin kolmekymppisenä Taipalsaaren kunnanjohtajaksi. Joku kommentoi silloin sanomalla, että en taida olla ollenkaan oikea hämäläinen.-Niin minulla kuin perheelläkin on hyvät muistot Etelä-Karjalasta. Kyllä tämä osoittaa, että haluamme tulla sille seudulle uudelleen. Erityinen vahvuus Etelä-Karjalassa on, että ihmiset ovat ystävällisiä ja vastaanottavaisia.

Heli Tiusanen

Kirjoittaja: