Lappeenrannan satamassa vilkas veneilykausi

Veneilijöiden palvelurakennusta ja venehuoltamoa pyörittävän Sataman Loisteen ensimmäinen kesä on sujunut odotettua paremmin.

Kirsi Räty

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan satamassa on ollut vilkas veneilykausi. Lappeenrannan satamatoimisto kirjasi yöpyviä vierasveneilijöitä elokuun 9. päivään mennessä 1 123, kun parina viime kesänä määrä on ollut 800 veneilijän paikkeilla.

Huhtikuussa sataman veneilijöiden palvelurakennuksen ja venehuoltamon uutena yrittäjänä aloittanut Harri Hartikainen kertoo, että varsinkin heinäkuussa vierasvenepaikat olivat jatkuvasti täynnä.

-Heinäkuu oli erittäin vilkas, ja kesä on muutenkin mennyt hyvin. Liikevaihto on ollut odotettua suurempi, yrittäjä mainitsee.

Hartikaisen Sataman Loiste -niminen yritys pyörittää veneilijöiden satamapalveluita seuraavan viiden vuoden ajan kaupungin kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti.

Hartikaisen mukaan jo nyt asiakaspalaute on ollut hyvää, vaikka ensimmäiseen kesään kuuluu myös paljon uuden opettelua.

Sataman Loisteen tärkeimpiä palveluita ovat polttoainemyynti, varaosapalvelut ja vierasveneilijöille tarjotut saunatilat ja pyykinpesukoneet.

Kahvila-ravintolaa ja terassia käyttävät veneilijöiden lisäksi turistit ja muut ohikulkijat. Hartikaisen mukaan jatkossa ruokapuolta on tarkoitus laajentaa entisestään.

Talven aukiolo on kiinni Saimaan jäätymisestä. Jos jäästä tulee kunnollinen, Hartikainen lupailee satamaan erilaisia talviaktiviteetteja yhteistyössä elämyspalveluyritys Salpasafareiden kanssa.

VENEILIJÖIDEN satamapalveluita kaupungilta vuokratuissa tiloissa pyöritti vuodenvaihteeseen asti Hannu Verkkosalon Lappeenrannan Venevalkama -yritys. Kilpailutuksen myötä kaupunki laittoi yrittäjän vaihtoon, mutta Verkkosalo ei hyväksynyt kilpailutusta ja vuokrasopimuksen irtisanomista, vaan valitti asiasta Kouvolan hallinto-oikeuteen.

Kaupunki ja Verkkosalo kuitenkin pääsivät asiasta sopuun viime kesänä ilman oikeudenkäyntiä.

Tänä kesänä Verkkosalo on jatkanut venetarvikkeiden, matkamuistojen ja postikorttien myymistä Satamatien liiketiloissa.

Verkkosalon mukaan asiakkaat eivät ole vielä löytäneet kovin hyvin uuteen toimipisteeseen. Hän aikoo kuitenkin avata liikkeen ensi kesänäkin.

KUVATEKSTI

Arttu Muukkonen

Sataman Loisteen kahvila-ravintolassa käyvät veneilijöiden lisäksi turistit ja muut ohikulkijat. Sakari Kaksonen oli yksi maanantain kahvittelijoista.

Kirjoittaja:
Kirsi Räty