Categories
Artikkelit

Luottamuspula nakertaa Parikkalan kunnanjohtajan asemaa

Kunnanjohtaja jäänyt kuntalaisille tuntemattomaksi. Valtuustossa Parikkalan valtuutetut halusivat parannuksia kunnan leikkikenttiin.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Parikkalan kunnanjohtajan Hans Olanderin asema on asetettu vaakalaudalle.

Parikkalan kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmä on tyytymätön Olanderin työhön. Kokoomuksen Kari Niirasen mukaan luotto on ajan mittaan vähentynyt.

-Yksi mittari on päätöksenteossa tehtyjen valitusten määrä, joka on kasvanut Olanderin aikana. Ja etenkin kuntalaiset ovat ihmetelleet, että kunnanjohtaja käy Parikkalassa Helsingistä käsin töissä.

Niirasen mukaan kunnanjohtaja on kuntalaisille tuntematon.

NIIRANEN toteaa, että edellisen kunnanjohtajan Alpo Kosusen saappaisiin on toki vaikea astua.

-Kosunen oli kuntalaisten parissa ja usein lomillakin töissä kunnantalolla. Olanderille kunnanisän roolia ei ole syntynyt.

Niirasen mukaan valtuustoryhmän luottamuspulaa ei voitu enää pitää sisällä, vaan asia otettiin esille eilisessä valtuustoseminaarissa.

Asiasta kertoi ensiksi Itä-Savo-lehti.

OLANDER toteaa, ettei hänellä ole tapana kommentoida tällaisia poliittisia asioita.

-Poliitikot ja viranomaiset hoitavat omat asiansa. En kommentoi, koska ei ole ollut asianomaisten kanssa mahdollisuutta keskustella asiasta, sanoo Olander.

Olander aloitti työnsä Parikkalassa keväällä vuonna 2009. Hänen puolisonsa ja tyttärensä asuvat Helsingissä, puolison työn takia.

ENNEN valtuustoseminaaria pidettiin eilen Parikkalan kunnanvaltuuston kokous. Esillä vain pari asiaa, jotka menivät läpi nuijankopautuksella.

Valtuusto muun muassa hyväksyi Maalarinkadun asemakaavamuutoksen, jotta tontille päästään rakentamaan asuntolaa kehitysvammaisille.

Kahdessa valtuustoaloitteessa taas haluttiin parannuksia kunnan leikkipuistoihin.

Parikkalan demarit halusivat löytää Tokmannin takana olevalle leikkipuistolle paremman paikan. Kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmä toivoi myös uutta sopivaa leikkipuistoa Parikkalan keskusta-alueelle ja turvallisuutta muille.

Useat kunnan leikkipuistot ovat viime aikoina joutuneet ilkivallan kohteeksi.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Hans Olander aloitti Parikkalan kunnanjohtajana vuonna 2009. Kuva on viime vuodelta.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen