Categories
Artikkelit

Pesä Ysit tyttöjen SM-pronssiotteluun

LAPPEENRANTA. Pesä Ysit pelaa tyttöjen superpesiksen SM-pronssista. Vastaansa se saa joko Rauman tai Porin.Välierissä Pesä Ysien alle 19-vuotiailla tytöillä oli sama vastustaja kuin naisillakin, eli Lapua. Tie finaaliin aukesi kahdella voitolla, ja lapualaiset marssivat kultataistoon helposti.Lapua voitti maanantaina pelatun ensimmäisen välieräottelun kotonaan puhtaasti 2—0 (6—2,8—0), ja sama meno jatkui Lappeenrannan Vanhalla kentällä perjantaina.Ensimmäisessä jaksossa vieraat veivät Pesä Ysejä miten tahtoivat. Jakso päättyi lappeenrantalaisittain synkkiin lukemiin 1—14. Toisessa jaksossa Ysit heräsi kohmeesta, ja tappiolukemat olivat siistimmät 2—6.Toisessa taisteluparissa Rauma ja Pori ovat ottaneet kumpikin voiton ja jatkavat kolmanteen otteluun.Pesä Ysien tytöt ovat selvinneet vain kerran aiemmin superpesiksen mitaliotteluun. Se tapahtui 20 vuotta sitten. Tuolloin vuonna 1991 Ysit päätyi neljänneksi hävittyään pronssiottelussa Hyvinkäälle.PESÄ YSIEN naiset jatkavat välierätaisteluaan kolmannessa kohtaamisessa Lapualla tänään lauantaina. Lapualaiset tulevat vastavierailulle Vanhalle kentälle heti sunnuntaina.KuvatekstiArttu MuukkonenPesä Yseillä on vahvoja nuoria nousemassa. Tässä lyö Essi Pehrman.

Kaisa Juntunen

Kirjoittaja: