Categories
Artikkelit

Peten paikka on puistossa

Hannu OjalaVirallinen etunimi on Petri.— Peteksi minua on aina sanottu. Ensin olin Butterin Pete, sitten Bullsin Pete ja nyt Kuohun Pete.Virnistys on herkässä.Petri Rantanen palasi ravintolayrittäjäksi puolen vuosikymmenen jälkeen, vaikka hän oli itselleen luvannut toisin.— Jätin siihen pienen raon, että jos: sijainti on hyvä ja paikka on sopivan pieni.Bar&Cafe Kuohu avattiin kesäkuun puolivälissä, entisen linja-autoaseman, entisen taksiaseman ja kebab-grillin tiloihin.Parkkipaikasta Inkerinpuistoksi Imatrankoskella muuttunut aukio täytti täydellisesti hyvän aseman vaatimukset. Rakennuksessakaan ei ole vikaa. Se on harvoja suomalaisia funkkikseen sävytettyjä kioskeja.Pete katselee maisemaa sisältä ulospäin, ja se näyttää ikänsä Imatralla asuneen 46-vuotiaan miehen silmissä hyvältä, kun siihen ensin havahtui.— Sitä eivät imatralaiset ehkä kunnolla tajuakaan, kuinka hieno paikka tämä on. Puiston suihkulähteiden vesikaaret ovat tänä kesänä olleet varmasti Imatran suosituimpia kuvauskohteita.Nimensä mukaan paikka on baari ja kahvila.— Erikoiskahveja on mennyt älyttömän paljon. Se on venäläisten matkailijoiden tavallisin tilaus.Totuttua baarin kannukahvia ei paikassa tarjoilla.— Asiakas odottaa kahvia eikä kahvi asiakasta.Cappuccinostakin voi kuvitella aineksia nimeen Kuohu, mutta vielä paremmin se viittaa toiseen tuotteeseen. Minipulloihin pakattu kuohuviini juhlistaa monen kävijän koskikokemusta.— Tämä on sellainen paikka, jossa tarjotaan pieniä arjen nautintoja.Kaikkien tuntemaksi Peteksi pääseminen vie puheliaaltakin mieheltä useamman vuoden.Petri Rantanen aloitti ravintolasaleissa 80-luvun viimeisinä vuosina. Hän sanoo ennättäneensä olla Imatralla muutamaa paikkaa lukuunottamatta kaikissa ravintoloissa. Tyylisuunnat ovat vaihdelleet. Oma ravintola aloitti Imatrankoskella vuosituhannen vaihteessa. Viidessä vuodessa se ennätti olla ruokaravintola, pubi ja yökerho.— Yritys ei mennyt koskaan konkurssiin, vaikka moni luulee niin. Toiminta lopetettiin kannattamattomana. Ei kenenkään kannata kiinnittää perheen kotia, että saa itse olla ravintolayrittäjä.Vanha yhtiö on päivitetty uuteen käyttöön.Yli kymmenen vuotta sitten kolme painijaa perusti osakeyhtiön, jonka nimeksi laitettiin Kolme Härkää. Nyt omistajia on vain yksi, mutta jäljellä on vielä vanhaa härkäpäisyyttä.— Tämä on ainoa terassi Imatralla, joka on auki ympäri vuoden. Syksyllä vaihdetaan lämpimiin juomiin ja huopia on iso läjä varastossa.

Hannu Ojala

Kirjoittaja: