Categories
Artikkelit

Työttömyys laski Etelä-Karjalassa

Sanna Raita-ahoELY-keskuksen tutkimuksen mukaan työttömyys on laskenut Etelä-Karjalassa. Etelä-Karjalassa on nyt 6,4 prosenttia vähemmän työttömiä kuin viime vuonna. Lasku on kuitenkin hidastunut viime vuoteen verrattuna.Kaakkois-Suomen alueista Etelä-Karjalan työttömyys on vähentynyt prosentuaalisesti eniten. Koko Kaakkois-Suomessa työttömyys on laskenut noin 4,3 prosenttia. Työttömiä on noin 800 vähemmän kuin viime vuonna. Erikoistutkija Niilo Melolinnan mukaan työllisyyden parantumiseen vaikuttaa maailmantalouden yleinen elpyminen. Hän arvioi myös, että venäläisten lisääntynyt ostosmatkailu Etelä-Karjalassa on kasvattanut työllisyyslukuja. Myös Kuutostien rakennushankkeet työllistävät ihmisiä.Eniten työttömyys on vähentynyt Etelä-Karjalan pikkukunnissa Suomennimellä, Parikkalassa, Savitaipaleella ja Taipalsaarella. Melolinnan mukaan pikkukunnilla jo muutaman ihmisen työllistyminen näkyy kasvulukuina. Kaakkois-Suomessa työttömyys on vähentynyt keskimäärin vähemmän kuin muualla maassa. Koko maassa työttömyys on laskenut noin 7,6 prosenttia. Kaakkois-Suomeen tuli kuukauden aikana 1 340 uutta työpaikkaa, mikä on jonkin jonkin verran enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Työnhakijoita alueella on 18 150 työnhakijaa. Melolinna arvioi, että maailmantalouden synkistynyt tilanne ei heijastu lähitulevaisuudessa työllisyyslukuihin. — Luulen, että työttömyys laskee vielä jatkossakin. Ei kannata vetää vielä johtopäätöksiä, että nyt oltaisiin menossa kohti huonompaa.

Sanna Raita-aho

Kirjoittaja: