Categories
Artikkelit

Vanhat kaupunkihengarit kokoontuivat Lappeenrantaan

Sanna Raita-ahoLAPPEENRANTA. Jo toista kertaa järjestetty Cityseisojat-tapahtuma keräsi Lappeenrannan keskustaan satoja osallistujia. Lappeenrannan Kauppakatu täyttyi lauantai-iltana pääosin keski-ikäisistä miehistä ja naisista, jotka olivat saapuneet paikalle tapaamaan vanhoja tuttujaan ja hengailemaan kaupungilla nuoruutensa tapaan.Alun perin vitsistä syntynyt Facebook-ryhmä kasvoi satojen osallistujien tapahtumaksi.Tapahtuman keksinyt Paula Kuikka-Kiljunen kertoo, että hän sai idean tapahtumaan illanviettoa ystäviensä kanssa suunnitellessaan. Hän oli kutsunut vanhoja ystäviään Lappeenrantaan ja ehdotti vitsillä, että he menisivät vanhaan tapaan hengailemaan Lappeenrannan ”cityyn” eli Kauppakadulle. — Sain sitten päähäni, että teen Facebookiin ryhmän, jossa kutsun enemmänkin ihmisiä hengailemaan citykäytävälle.Kuikka-Kiljunen sanoo ajatelleensa, että ryhmään liittyy ehkä muutama kymmenen ihmistä. Hänen hämmästyksekseen viikon päästä ryhmässä oli jäseniä jo 700. Nyt jäseniä ryhmässä on jo 1 700.Kuikka-Kiljunen arvioi, että tapahtumassa ihmisiin vetoaa sen nostalgisuus.— Tapahtuma antaa mahdollisuuden tavata ihmisiä, joiden kanssa on ollut tekemisissä aiemmin, mutta jotka vuodet ovat vieneet eri suuntaan.Hän sanoo, että moni osallistuja toivoo tapahtuman jatkuvan vielä tulevinakin vuosina.— Ihmiset kehuivat, että hauska tulla katsomaan vanhoja tuttuja. He toivovat, että jatkossakin pidettäisiin kiinni samasta päivästä. Eiköhän tästä perinne muodostu.

Sanna Raita-aho

Kirjoittaja: