Categories
Artikkelit

Kiinteistökaupat vauhdittavat City-korttelin toteutumista

Neuvottelut rakennusoikeuksista jatkuvat. Lemminkäinen on kiinnostunut korttelin kaikista kiinteistöistä. Ainakin Etelä-Karjalan Säästöpankki käy jo neuvotteluja eri ostajien kanssa.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan City-korttelin rakennusoikeuksista ei ole päästy vielä sopuun. Neuvottelut kuitenkin etenevät kaupungin teknisen johtajan Jussi Salon mukaan hyvässä ja rakentavassa hengessä.

Keskiviikkoisessa kaupungin ja kiinteistönomistajien kokouksessa päätettiin, että kortteli jaetaan kahteen kolmeen asemakaava-alueeseen. Asemakaavoja itä-, länsi- ja pohjoispäähän mietitään pienryhmissä.

Kaupunki on yrittänyt laatia korttelin kehittämissuunnitelmaa, joka määrittää rakennusoikeudet korttelin eri osissa.

-Kokouksen henki osoitti, että halutaan päästä eteenpäin. Pyrkimys on, että itäpään kaava on lainvoimainen ensi vuonna, sanoo Salo.

KEHITTÄMISEN pohjana on arkkitehtikilpailun voittanut ehdotus Askel, mutta samalla hyödynnetään myös muita ehdotuksia soveltuvin osin. Voittaneen arkkitehtitoimiston JKMM Arkkitehtien ehdotuksia ja kommentteja on kuunneltu Salon mukaan eri vaiheissa.

Asmo Jaaksi JKMM Arkkitehdeista vahvistaa, ettei yhteys kaupunkiin ole katkennut, vaikkei voittajaehdotusta sellaisenaan toteutetakaan.

-Toivottavasti voimme olla vaikuttamassa kokonaiskuvaan niin, että kaupunkikuvasta tulisi mahdollisimman onnistunut.

Jussi Salo toteaa, että City-korttelissa on helpoin lähteä liikkeelle Lemminkäisen omistamalta Tapanaisen tontilta. Kaupunki puolestaan omistaa etujoukoissa rakennettavan Marian aukion alueen.

-Tapanaisen tontin omistaa rakennusliike, joka voi lähteä heti rakentamaan ja myymään tiloja. Sen sijaan muiden kiinteistöjen omistus on ongelmallisempi ja ilmeisesti osa on valmis myymään kiinteistön.

LAPPEENRANNAN Keskustalon kiinteistöä edustava Etelä-Karjalan Säästöpankin toimitusjohtaja Jarmo Partanen vahvistaa, että ainakin Säästöpankki on halukas myymään kiinteistön.

-Ostaja voi sitten päättää, jättääkö talon vielä paikoilleen vai rakentaako siihen nopeasti uutta, selvittää Partanen.

Partasen mukaan kiinteistö on kiinnostanut jo useita ostajakandidaatteja. Kauppoja voi hieroa tarkemmin, kun lopullinen rakennusoikeus on ratkaistu.

-Kun asemakaava on vahvistettu, tilanne on selkeämpi.

Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Seppo Tokkola puolestaan ilmoittaa Lemminkäisen olevan kiinnostunut vaikka kaikista korttelin kiinteistöistä.

-Vielä ei tiedä rakennusoikeuksia ja muita systeemeitä. Mutta kiinnostusta ostaa on. Tottakai kaikesta ollaan kiinnostuneita, ei pelkästään tuosta Säästöpankin kohteesta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju