Categories
Artikkelit

Kivijärven koululle halutaan pikamuuttoa Rautjärvellä

Kosteusongelmat eivät hävinneet ongelmakohtien korjauksella. Tietyt opettajat oireilevat edelleen.

Anssi Kemppinen

RAUTJÄRVI. Sisäilmaongelmat ajavat Rautjärven Kivijärven koululaisia ja opettajia Yhtenäiskouluun Simpeleellä.

-Meidän toive on, että mahdollisimman pikaisesti. Jos nousee uusia sairaustapauksia ja terveysmenot kasvavat, Kivijärven koululle harkitaan myös parakkikouluja, sanoo sivistystoimenjohtaja Eila Toppinen.

Tällä hetkellä Kivijärven alakoulu ei mahdu Yhtenäiskouluun, jossa toimii perusopetuksen yläluokat ja lukio.

Toppinen arvioi, että koko koulun muuttoon menee muutama vuosi, sillä Yhtenäiskouluun tarvitaan lisää ja nykyaikaisempia tiloja. Myös rahoituspäätökset vievät aikaa.

ONGELMAT koskevat nyt erityisesti Kivijärven tiilikouluosaa, sillä Keltaisen koulun osa on jo lähes remontoitu.

Sisäilmatutkimusten mukaan tiilikoulua voi käyttää, mutta jotkut opettajat ovat silti oireilleet pitkään. Koulussa laitettiin vastikään kuntoon ongelmapaikkoja, mutta sekään ei ratkaissut ongelmia.

-Oireilevien opettajien avuksi kouluun otettiin nyt koekäyttöön ilmanpuhdistajia, joista saatiin hyviä kokemuksia. Ne pyritään hankkimaan kunnalle, sanoo Toppinen.

Tällä hetkellä pari opettajaa voi työskennellä vain tietyissä luokissa ja yksi opettaja opettaa viereisessä kansalaisopiston käytössä olevassa rakennuksessa.

Toppisen mukaan oppilaiden terveydessä ei ole näkynyt poikkeamaa verrattuna muihin kouluihin. Tieto perustuu vuodesta 2004 lähtien tehtyihin sairauspoissaolokyselyihin.

KIVIJÄRVEN koulussa on 139 oppilasta. Luokkia on kahdeksan, kun 5. ja 6. luokka-asteella on rinnakkaisluokat. Alemmilla luokka-asteilla on yksi luokka, sillä oppilasmäärä on jatkuvasti pienentynyt.

Rautjärven kunta joutuu lokakuun loppuun mennessä antamaan Kivijärven koulun sisäilmaongelmien korjauksista ja tilanteesta lausunnon aluehallintovirastolle.

KUVATEKSTI

Anssi Kemppinen

Rautjärven Simpeleellä sijaitsevassa Kivijärven alakoulun tiilikouluosassa on ollut pitkään kosteudesta johtuvia sisäilmaongelmia. Sivistystoimi haluaisi koulun muuttavan pikaisesti Yhtenäiskouluun.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen