Vanhasta jäähallista Imatran moottorihalli

Kaupunki ja moottorikerho neuvottelivat vuokrasopimuksen. Käytön muutokselle ei ilmennyt meluesteitä.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatran vanha jäähalli on saamassa paikallisen jatkokäyttäjän. Kaupunki tarjoaa hallia vuokralle Imatran Moottorikerholle.

-Vuokrasopimus lähti kerhon hyväksyttäväksi tiistaina, kaupungin tilahallintapäällikkö Markku Salo kertoo.

Moottorikerho tekee puheenjohtaja Sami Backmanin mukaan lopullisen päätöksensä ensi viikolla. Lähtökohdat nimien paperille panemiseen ovat hyvät: neuvottelut sujuivat Backmanin ja Salon mukaan rakentavassa hengessä.

Kaupungille oleellista on, että vanhaan halliin ei enää tarvitse budjetoida ensi vuodeksi menoja. Moottorikerholle kynnyskysymys oli, että ympäristöllisiä esteitä hallin valjastamiselle moottoripyöräilijöiden käyttöön ei ilmennyt. Desibelit pysyivät ympäristömelun ohjearvojen rajoissa, kun viranomaiset tekivät mittauksia motocrossareiden pörrätessä hallissa.

BACKMANIN mukaan moottorikerhon idea on tehdä jäähallista talviajon mahdollistava harjoitushalli. Halliin soveltuvat Backmanin mukaan moottoripyöräilyn kaikki off road-lajit, kuten motocross, enduro ja trial.

Puheenjohtajan kanta on, että hallin vuokraamista Imatran ulkopuolisille käyttäjille kerhon kannattaa myös harkita. Vierailijoita luultavasti löytyy.

-Tällaiseen käyttöön Imatran halli on valmiine sosiaalitiloineen ainutlaatuinen, Backman sanoo.

Hallin ylläpitokuluista vastaa vuokralainen. Backmanin mukaan suurista summista ei ole kyse, koska lämpöjä ei ajotiloihin tarvita.

Imatran vanha jäähalli valmistui Vuoksenniskan Näreharjulle 30 vuotta sitten tekojään katteeksi. Uusi jäähalli avattiin Ukonniemeen viime heinäkuussa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen