Lappeenranta on ehdolla naisten MM-kisakaupungiksi

Kansainvälinen Salibandyliitto myönsi vuoden 2015 naisten MM-kilpailut Suomelle. Lappeenranta on yksi ehdokas kisakaupungiksi.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Lappeenranta on tarjolla salibandyn MM-kisakaupungiksi. Kansainvälinen Salibandyliitto myönsi vuoden 2015 naisten maailmanmestaruuskilpailut Suomelle viikonloppuna. Kisoja haki myös Saksa.

Suomen Salibandyliitto on tehnyt alustavia tunnusteluja järjestämishalukkuudesta Lappeenrannan lisäksi Helsingin, Espoon, Hämeenlinnan ja Tampereen suuntaan.

Yksi Lappeenrannan vahvuuksista on salibandyseura NST, jonka naisten joukkue on yltänyt SM-mitaleille jo seitsemänä kautena peräkkäin.

-Lappeenrantahan on tehnyt vuosia vahvasti töitä nais- ja tyttösalibandyn kehittämisen eteen. Kaupunki on siinä mielessä potentiaalinen kisajärjestäjä. Lappeenrannasta löytyy sellaiset henkilöresurssit ja aktiiviset seurat, jotka tarvitaan tällaisen yhteisen hankkeen läpiviemiseen, Suomen MM2015-hakutoimikunnan jäsen Arja Kilpeläinen toteaa.

Kisaotteluita voidaan jakaa useammallekin kuin yhdelle paikkakunnalle. Salibandyliitto tekee päätöksensä vielä tämän syksyn aikana.

KISAPAIKKAKUNNAN valinnassa on olemassa selvät kriteerit. Kilpeläinen listaa muun muassa hyvät liikenneyhteydet, riittävän hotelli- ja hallikapasiteetin sekä virkeät paikalliset salibandyseurat, joiden panos on onnistuneiden kisojen järjestämisen kannalta merkittävä.

-On myös tärkeää, millaiseen yhteistyömalliin pääsemme kaupunkien kanssa. Tätä ei pidä nähdä vain yhtenä tapahtumana, vaan projektina kohti vuotta 2015.

Lappeenrannassa mahdollisia pelipaikkoja olisivat Rauhan ja Kisapuiston jäähallit sekä urheilutalo. Urheilutalon katsomotilat jäävät liian pieniksi alkusarjaotteluiden jälkeen, joten ratkaisuottelut pelattaisiin jäähallimiljöössä.

KILPELÄINEN ON seurannut kotimaisen huippusalibandyn kehittymistä aitiopaikalta vuosien ajan. Pelaajana hän voitti maailmanmestaruuden vuosina 1999 ja 2001, tuolloin vielä tyttönimellään Joutsen.

Kilpeläisen mukaan tulevien kotikisojen merkitys on suuri suomalaiselle nais- ja tyttösalibandylle.

-Kisojen saaminen on erittäin tärkeä asia meidän seurakentän ja liiton yhdessätekemisen kulttuurin sekä lajin valtakunnallisen arvostuksen ja katsojamäärien kehittämisen kannalta.

Kymmenensien naisten MM-kilpailujen alustavat pelipäivät ovat 5.-12. joulukuuta 2015.

Edellisen kerran Suomi järjesti naisten MM-kisat vuonna 1997. Tuolloin ottelut pelattiin Ahvenanmaalla.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Suomen naisten maajoukkue pelasi Lappeenrannassa edellisen kerran huhtikuussa vuonna 2006. Ottelussa Sveitsiä vastaan oli mukana myös NST:n silloinen hyökkääjä Carina Calenius (kesk.).

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen