Leirintäalue sai vielä vuoden jatkoajan Huhtiniemessä

Buildia Oy:n hankkeet hotellin ja loma-asuntojen rakentamisesta Lappeenrannan Huhtiniemeen alkavat syksyllä 2012.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Leirintäaluetoiminta jatkuu vielä ensi kesän Lappeenrannan Huhtiniemessä. Lappeenrannan kaupunki sai maanantaina Buildia Oy:ltä vahvistuksen, että alueen kaava-asian keskeneräisyyden ja suunnitteluun tarvittavan ajan vuoksi leirintäalue voi Buildia Oy:n puolesta jatkaa toimintaansa Huhtiniemessä ensi vuoden elokuun loppuun asti.

Lappeenrannan kaupungin ja leirintäalueen yrittäjän Loma-Oksan välinen vuokrasopimus päättyi lokakuun 15. päivänä.

-Kaupungin puolelta jatkosopimuksen valmistelu kuuluu nyt Lappeenrannan Yritystila Oy:lle, sanoo kaupunginsihteeri Juha Willberg.

Loma-Oksan Juha Oksanen oli maanantaina iltapäivällä iloisesti yllättynyt. Vielä viime viikolla näytti siltä, että Lappeenranta voi jäädä ilman leirintäaluetta.

-Teen jatkosopimuksen kaupungin kanssa, kun ehdoista sovitaan, Oksanen totesi.

BUILDIA OY:N hallituksen jäsen Janne Mäenpää katsoo, että kun maakuntakaavaa ei ole vielä vahvistettu, Buildian on käytännössä mahdotonta päästä rakentamaan alueelle ensi kesänä.

Elinkeinopolitiikasta vastaava Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski ei maanantaina uskaltanut lähteä veikkaamaan, milloin maakuntakaava vahvistuu.

-Siitä ei todellakaan ole tietoa.

-Pitää muistaa, että sitten kun kaava on joskus vahvistettu, pitää saada muun muassa rakennusluvat ja suunnittelu saattaa loppuun, Mäenpää toteaa.

Buildia Oy:llä ei ole Mäenpään mukaan mitään sitä vastaan, että leirintäalue jatkaa toimintaansa Huhtiniemessä myös ensi kesänä.

-Meillä ei ole mitään intressiä hankaloittaa leirintäaluetoimintaa, Mäenpää korostaa.

-Me voimme aloittaa hyvin syksylläkin.

Buildia Oy on Huhtiniemen rakennuttajayhtiö sekä Lappeenrannan kaupungin vastuullinen sopijaosapuoli Huhtiniemen matkailuhankkeessa.

Huhtiniemen kaavaehdotus mahdollistaa Buildia Oy:n hankkeet hotellin ja loma-asuntojen rakentamisesta alueelle, joka käsittää nykyisen Huhtiniemen leirintäalueen ja laskettelurinteen, kaikkiaan noin 16,1 hehtaaria.

Lappeenrannan kaupunki on varautunut siirtämään leirintäalueen Hyötiönsaareen loma- ja kokoushotelli Marjolan viereen. Kaupunki on jo vuokrannut sieltä noin 2,7 hehtaarin suuruisen alueen matkailutoimintoja varten.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Huhtiniemessä voi leireillä myös ensi kesänä. Tänä kesänä leirintäalueella kirjattiin noin 18 000 yöpymisvuorokautta.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen