Categories
Artikkelit

Tetra Pakin tehdastila valmistui Imatralla

Maitopurkkituotannon aloittaa vuoden-vaihteessa 45 ihmistä.

Matti Veijalainen

IMATRA. Tetra Pakin Imatran tehdastilat ovat valmistuneet. Tuotanto voidaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti aloittaa ensi vuoden alussa, tehtaanjohtaja Miika Hernesaho kertoo.

Mansikkalan Yritystaloon Tetralle tehdyt 3 500 neliön tuotantotilat rakennutti Imatran Seudun Yritystilat Oy. Pakkausvalmistajayritys on yritystilayhtiön vuokralainen. Tilat rakennuttaja luovutti Tetralle joulukuun alussa.

Menossa ovat Hernesahon mukaan viimeiset koneasennukset. Pakkausten tekijöitä yhtiö koulutti muilla tuotantolaitoksillaan Taiwania myöten, mutta nyt matkailuvaihe on ohi. Henkilöstö valmistautuu koneiden käynnistykseen paikan päällä.

Tetran koko Imatran väki on siirtynyt Mansikkalan tiloihin. Aiemmin yhtiöllä oli väliaikainen konttori Imatrankosken Tietotalolla. Pakkaustuotanto alkaa Mansikkalassa 45 ihmisen voimin.

TETRAN Imatralle tulo varmistui viime keväänä. Hernesahon mukaan tuotantovalmiuteen on edetty nopeasti ja ongelmitta.

Tehtaanjohtaja nimitettiin aiemmin syksyllä. Myllykosken paperitehtaalta Imatralle tullut diplomi-insinööri Hernesaho sanoo itsekin kotiutuneensa sujuvasti.

— Hiihtämään on päässyt hyvin. Ensilumen latu on tullut korkattua. Siinä on yksi Imatran positiivisista puolista.

RUOTSALAISTEN perustamalla Tetra Pakilla on toimipaikkoja kaikissa maanosissa. Elintarvikepakkaustehtaita yhtiöllä on lähes 50.

Imatran tehtaalla Tetra alkaa tuottaa klassikkoaan, nestepakkauskartongista valmistettavaa harjakattoista maitopurkkia.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen