Heidi Härkönen yllättyi maajoukkuevalinnastaan

Heidi Härkösen MM-fanimatka saattaa muuttua pelimatkaksi. Puskista maajoukkueen leirille valittu NST-puolustaja pelaa viikonloppuna maajoukkuepaidassa.

Tuomo Reponen

LAPPEENRANTA. Naisten salibandymaajoukkue on valmistautunut lähes kahden vuoden projektilla kohti joulukuussa pelattavia MM-kilpailuja. NST:n väriä kisajoukkueeseen tuo mahdollisesti Heidi Härkönen, joka saapui sunnuntaina maajoukkueen leiriltä.

Leiriltä jäi käteen paikka ensi viikonloppuna Helsingissä pelattavasta Euro Floorball Tourilta.

— Valinta yllätti minut aivan täysin. Tuntui oudolta ylipäätään päästä leirille. Muut ovat olleet kuitenkin aktiivisesti mukana. Minulla maajoukkuepeleistä on vuosien tauko, Härkönen tunnelmoi.

Yllätysvalintaa Härkönen ei ehtinyt juuri jännittää. Torstaista sunnuntaihin kestänyt rupeama alkoi palaverilla valmennusjohdon kanssa. Torstaina olivat myös fyysiset testit.

— Jännittäminen meni kai siihen testipäivään. Minulle ilmoitettiin selkeästi mitä minulta halutaan. Kai minä sitten peliosuuksilla tein jotakin oikein, vaatimaton Härkönen mietiskelee.

Jotakin on tehty oikein myös salibandyliigassa, jotta murtautuu puskista kisakandidaatiksi. Härkösen osaamisesta saa hyvän kuvan tilastoihin kurkistamalla. Seitsemässä ottelussa tehoja on kertynyt puolustajan paikalta 4+3. Tehotilastossa Härkösen lukema on +14. Se on koko liigan kolmanneksi paras.

— Onhan tämä kausi mennyt ihan sairaan hyvin. En ole varmaan ikinä tehnyt tuollaisia pisteitä edes yhdessä kaudessa, Härkönen naurahtaa.

— Mutta olen minä kyllä töitäkin tehnyt tämän eteen. Fysiikalla on iso merkitys, hän painottaa.

Työtä on todella tehty. 31–vuotias kahden lapsen äiti on ehtinyt lopettaa uransa jo kahteen otteeseen. Palannut kuitenkin takaisin, ja hoitanut itsensä vielä 2009 tapahtuneen jalkaleikkauksenkin jälkeen huippukuntoon.

— En vaan tajua lopettaa, Härkönen hymyilee, mutta alkaa sitten pohtimaan syitä hyvään vireeseen.

— Pelasin monta vuotta kesät pesäpalloa, ja talvet salibandya. Kisakausi on aina ollut päällä. Nyt sitä on miettinyt, että olenkohan minä koskaan oikeasti treenannut ennen tätä kautta.

Tulevaan EFT-viikonloppuun Härkönen lähtee nöyrin mielin. Jopa ehkä liiankin, sillä tuskin viittä vaille kisajoukkueessa olevaa naista on pyydetty turistireissulle. Joukkueesta putoaa vielä muutama pelaaja pois.

— Jos mie nyt yhen pelin edes saisin pelata. Kovia ja fyysisiä pelejä siellä on varmasti luvassa, hän ennakoi.

Härkönen kertoo olevansa vieläkin hämmentynyt tapahtuneesta. Hän ajattelee menevänsä askel kerrallaan. Sveitsissä pelattavia MM-kisoja hän ei ole ehtinyt miettiä, vaikka sinne on joka tapauksessa lähdössä.

— Liput ja lennot on jo varattu aikoja sitten. Mukana ollaan joko pelaajana tai katsojana. En jaksa stressata siitä, valitaanko minut vai ei.

Asenne on huoleton ja nöyrä, mutta Härkösen ei välttämättä kannata hankkia Suomi-paitaa. Sellaisen voi saada muutenkin.

Heidi Härkönen

Syntynyt 11.4.1980.

Pelipaikka: puolustaja.

Kätisyys: left.

Salibandyliiga 2011–2012: 7 ottelua, 4 maalia, 3 syöttöä.

Edustanut NST:tä ensimmäisen kerran jo kaudella 1996–1997

4 maaottelua.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen