Categories
Artikkelit

Imatran jäähallirahat löytyivät

Teemu SaintulaIMATRA. Imatra löysi maksajan jo käytetyille jäähallirahoilleen.Imatran kaupunginhallitus hyväksyi talousjohtaja Kai Roslakan esityksen, jonka mukaan ylimääräiset jäähallin kustannukset otetaan kaupungin kassavaroista.Kaupunki joutui etsimään jo käytetyt rahat, kun tekninen lautakunta ei suostunut antamaa jäähallille lisämäärärahaa.Ylimääräisiä kuluja on 406 000 euroa. Jäähallin rakennusbudjetti on ylittynyt 226 000 eurolla. Lisäksi jäähallille on hankittu jääkone sekä curling- ja kuntosalivälineitä 180 000 eurolla.Lopullisesti kulujen maksajan päättää kaupunginvaltuusto.TEKNINEN lautakunta hylkäsi lisämäärärahan viime viikolla äänin 7-4. Vastaan äänestäneen lautakunnan varapuheenjohtajan Erkki Saarimäen (ps.) mielestä kaupunki ja jäähallin ohjausryhmä olivat hoitaneet koko asiaa huonosti. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja jäähallihankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) on myöntänyt, että hankkeen valmistelussa on tapahtunut virheitä.Roslakan mukaan kokonaiskoordinaatio on ontunut, koska projektit ovat olleet eri toimialojen vastuulla. Roslakka kehottaa Imatraa jatkossa nimeämään yksiselitteisesti suurten hankkeiden kokonaiskustannusarviosta vastaavan tahon.JÄÄHALLIN rakennuskustannuksia ovat nostaneet muun muassa eri katsomovaihtoehtojen tarkastelu. Jäähallin varsinaiset rakennuskulut ovat noin 9,6 miljoonaa euroa. Jäähalli sai lisämäärärahaa 780 000 euroa vuonna 2010. Jäähalli tarvitsee jatkossa noin 200 000 euroa maksavat jäänpeittolevyt.

Teemu Saintula

Kirjoittaja: