Pesä Yseissä isoja muutoksia

Kirittäret ovat houkuttelleet Pesä Ysien viime kesän superpesisjoukkueesta riveihinsä Henna Kytösalmea, Susanna Puistoa ja Marjukka Urpelaista.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Pesä Ysien naisten superpesisjoukkue uudistuu ensi kesäksi rajusti. Viime kesän runkopelaajiista kova kolmikko on näillä näkymin siirtymässä Jyväskylän Kirittäriin.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan Henna Kytösalmen, Marjukka Urpelaisen ja Susanna Puiston päälle on jo soviteltu Kirittärien pelipaitaa.

Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta ei halua vielä puhua nimistä, mutta myöntää, että joukkueessa on tapahtumassa suuria muutoksia.

— Pelaajaliikennettä on luvassa molempiin suuntiin. Meiltä on lähdössä ja meille on tulossa Itä-Länsi-tason pelaajia. Pelaajasopimuksia on tehty ja tehdään. Nimistä kerromme tarkemmin lähiviikkoina, Lantta sanoo.

PESÄ YSIT ylsi viime kesänä mitalipeleihin ja taipui Porille pronssipelissä kolmen ottelun jälkeen. Siitä joukkueesta pelisopimuksen ensi kaudesta ovat tehneet vain lukkari Salla Risku ja nuori polttolinjapelaaja Viivi Kainlauri.

Ville Lanttaa tilanne ei huolestuta.

— Sopimuksia valmistellaan koko ajan. Joukkue tulee muuttumaan, mutta sellaistahan tämä urheilu on.

— Meillä valmennuskin muuttui merkittävästi, vanhasta ryhmästä jäi mukaan vain Pertti Laakso. Parin viikon kuluttua uusi joukkue aloittaa harjoitukset ja siinä vaiheessa kerromme, millaisella joukkueella ensi kauteen lähdetään, Lantta sanoo.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut torstai-iltana siirtohuhujen kohteina olevia pelaajia asiaa kommentoimaan.

KIRITTÄRIEN urheilutoimenjohtaja Nalle Viljanen arvioi, että seura tiedottaa uusista vahvistuksistaan ja pelinjohtajasta ensi viikolla.

— Olemme käyneet neuvotteluja myös Lappeenrannan suuntaan, Viljanen sanoo.

Kirittäret menetti lukkarinsa Kaisa Salmelan syksyllä Porin Pesäkarhuihin. Tilalle joukkue hankki Turusta Marjukka Mäkisen, joka aloitti superpesisuransa Pesä Yseissä.

Kai Skyttä

Pesä Ysien kapteeni Henna Kytösalmi ei ole tehnyt jatkospimusta joukkueen kanssa. Kirittäret on houkutellut Kytösalmea vahvasti Jyväskylän suuntaan.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen