Categories
Artikkelit

Somerharju ei kelvannut pakkohuutokaupassa

Timo LaitakariLUUMÄKI. Kuutostien varressa Luumäellä sijaitseva Somerharjun matkailukeskus odottaa edelleen ostajaansa. Ulosottovirasto yritti viime viikolla huutokaupata liikekiinteistöä jo toisen kerran, mutta tuloksetta.Kihlakunnanvouti Satu Huttunen kertoo, että toisen tuloksettoman huutokauppayrityksen jälkeen ulosmittaus aina perutaan, eli asia siirtyy taas ulosottovirastolta velkojien hoidettavaksi.Huttusen mukaan Somerharjun irtaimisto on saatu huutokaupattua, osin lokakuussa ja loput viime viikolla. Somerharjun matkailukeskuksen kiinteistön omistaa Matkailukeskus Tuuliharju Oy. Omaisuutta on yritetty myydä yhtiön suurten velkojen kattamiseksi. Yhtiöllä on kilometrin mittainen maksuhäiriöluettelo. Suurin velkoja on Nordea-pankki noin miljoonan euron saatavilla.Harri Korhonen Kouvolan Nordeasta kertoo, ettei pankki ole vielä tehnyt päätöstä siitä, miten asiassa etenee. -Ostajaa sille pyritään edelleen aktiivisesti etsimään, Korhonen sanoo.Matkailukeskus Tuuliharjun on omistanut vuodesta 2008 Kari Hiltunen. Matkailukeskus on ollut suljettuna viime syksystä.Vuonna 1991 auenneessa tienvarren taukopaikassa on toiminut vuosien saatossa bensa-aseman ja kahvila-ravintolan lisäksi muun muassa leipomo, karkkikauppa, kirpputori, kukkakauppa ja parturi.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: