Categories
Artikkelit

Talousarvio

Savitaipale saa suuret investoinnit loppusuoralle. Kunnan lainamäärä kasvaa, mutta palvelutaso säilyy entisenä. Panostukset sivistyspuolelle jatkuvat.

Anne Kokkonen

Mitä vuoden 2012 budjettiesitys lupaa savitaipalelaisille?

-Se tuo samanlaista hyvää kuin aikaisemminkin. Palveluja ei olla heikentämässä, vaan erityisesti sivistyspuolelle panostetaan. Varhaiskasvatukseen tulee puolipäiväinen erityislastentarhanopettajan toimi ja päiväkoti Kissankellon aukioloaikoja pidennetään. Samalla päiväkotiin palkataan yksi uusi lastenhoitaja, kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi kertoo.

Miten tulot kehittyvät?

-Tämänhetkisen tiedon mukaan valtionosuudet pikkuisen kasvavat. Etenkin yhteisöveroissa on laskua, koska yrityksillä ei mene nyt hyvin. Kiinteistö- ja kunnallisveroja kerätään hieman aiempaa enemmän, Iso-Mustajärvi arvioi.

Yhteensä verotulojen on arvioitu kasvavan noin 2,8 prosenttia 10,6 miljoonaan euroon. Valtionosuuksien määrä on noin 11 miljoona euroa.

Mitä tapahtuu menoille?

Toimintakulut kasvavat ensi vuonna 3,5 prosenttia yltäen 29,4 miljoonaan euroon. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri nielee melkein puolet kunnan käyttövaroista.

Velkaantuuko kunta?

Kunnan lainamäärä kasvaa jälleen ensi vuonna. Vuoden 2012 lopussa Savitaipaleen lainakannan arvioidaan olevan noin 12,8 miljoonaa euroa, kun kuluvan vuoden lopussa lainakanta on noin 10,1 miljoonaa euroa.

Suurimmat investoinnit?

Koulukeskuksen rakentamisen valmiiksi saattamiseen on varattu kaksi miljoonaa euroa ja koulun pihalle tulevaan lähiliikuntapaikkaan 200 000 euroa. Lähiliikuntapaikkaan haetaan valtion avustusta.

KUVATEKSTI

Kivikoulu muutetaan esiopetuskäyttöön 45 000 eurolla.

Päivi Virta-Salo

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen