Categories
Artikkelit

Joulu verraten rauhallinen Etelä-Karjalassa

Ilpo LeskinenJOULUNPYHÄT sujuivat Etelä-Karjalan poliisin kannalta kohtalaisen rauhallisesti. Tehtäviä oli rikosylikomisario Ari Keskisaaren mukaan normaalin viikonlopun tapaan, ei tavallista enempää.Nuorison suosimat ravintolat pitivät ovensa avoinna Lappeenrannan keskustassa joulupäivän iltana. Tämä näkyi Keskisaaren mukaan katukuvassa.Säilöön otettuja oli tuplamäärä joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä verrattuna jouluaaton ja joulupäivän väliseen yöhön. Häiriöitä esiintynyt samassa suhteessa.Poliisille annettiin Kaakkois-Suomen hätäkeskuksesta 180 tehtävää jouluaaton ja tapaninpäivän kello 14 välillä.Juopumuksen tai häiriön takia kiinni otettiin 22 henkeä ja rikosperusteisesti kuusi henkeä. Rikosilmoituksia kirjattiin 43. Kotihälytyksiä oli tavanomaisesti.Mainittavin pahoinpitely sattui Joutsenon Honkalahdessa aatonaaton aamuna. Keski-ikää lähentelevä pariskunta tappeli kotonaan. Mies sai päähän ompelua vaatineita haavoja, jotka lienee tehty teräaseella.Tapaninpäivänä aamuyöstä poliisi tavoitti Lappeenrannan Tyysterniemen Rinne-Tupa -baariin murtautuneen parikymppisen miehen. Kotoa löytyi anastetuiksi epäiltyjen viinaksien lisäksi viitteitä huumekasvien viljelystä ja käytöstä.Vuoksenlaakson ensi- ja turvakodista ei joulunpyhinä kysytty turvakotipalveluja. Aiempina vuosina turvakotia on tarvittu pyhien jälkeisinä päivinä.Etelä-Karjalan pelastuslaitokselle joulunpyhät olivat harvinaisen rauhallisia siihen saakka, kun myrsky alkoi kaataa puita.

Ilpo Leskinen

Kirjoittaja: