Categories
Artikkelit

Lähes 10 000 taloutta oli vielä illalla pimeänä Etelä-Karjalassa

Seija HackmanKaikkiaan liki 10 000 kotitaloutta oli tiistaina vielä nukkumaanmenon aikaan sähköttä Etelä-Karjalassa.Puuskainen, ajoittain myrskylukemiin yltänyt tuuli katkoi sähköjä laajoilla alueilla iltapäivästä alkaen.Tapaninpäivänä tulleet viat sähkölinjoilla oli juuri saatu suurin piirtein korjattua, kun uusi myrskyrintama iski päälle. Puita alkoi kaatua ja sähköjä katkeilla puoli neljän jälkeen ympäri maakuntaa.Katkoksia ilmeni tasaisesti kaikkialla ilmajohtojen varassa olevilla alueilla. Taajama-alueilla katkoksia oli vain vähän.Lappeenrannan Energiaverkkojen alueella oli pahimmillaan iltapäivällä ilman sähköä noin 6 000 kotitaloutta. Muun muassa Rauhan uudessa kylpylässä kylvettiin illalla pelkkien hätävalojen varassa.Illan mittaan uusia vikoja tuli liki samaan tahtiin kuin vanhoja korjattiin. Kymmeneltä illalla oli ilman sähköjä silti vielä 4 500 taloutta.Imatran Seudun Sähkön asiakkaista sähkö oli poissa pahimmillaan 2 400 taloudelta. Iltakymmeneltä sähköjä oli saatu palauteltua niin, että pimeänä oli noin 1 800 taloutta.Parikkalan Valon alueella ilman sähköä oli puoli neljältä 3 500 kotitaloutta. Sen jälkeen vikoja ehdittiin korjata hivenen nopeammin kuin uusia ilmeni. Iltayhdeksältä sähköttä oli noin 3 000 taloutta.Vikojen korjaamisen arvioitiin jatkuvan pitkälle keskiviikon puolelle, Parikkalan suunnalla ehkä torstaille asti.Maastossa korjaajien töitä hidastivat kova tuuli ja pimeys sekä paikoin myös maaston märkyys.Myös pelastuslaitoksilla oli iltapäivästä alkaen kädet täynnä töitä kaatuneiden puiden raivaamisessa. Puita kaatui paitsi teille ja sähkölinjoille, myös autojen ja talojen päälle varsinkin Imatran suunnalla. Kattopeltejä irtosi monissa paikoissa.Ihmisiä myräkässä ei tiistai-illan tietojen mukaan kuitenkaan loukkaantunut.KUVATEKSTIJukka LiukkonenEtelä-Karjalan pelastuslaitoksen apua tarvittiin myrskytuhojen korjaamisessa Lappeenrannan keskustassa Ilkankadulla myöhään tiistai-iltana. Koko Etelä-Karjalan alueella pelastuslaitos raivasi puita noin 50 kohteessa tiistain aikana.

Seija Hackman

Kirjoittaja: