Pesä Ysit hajosi maailmalle

Viime kesän superpesisjoukkueen pelaajista korkeintaan viisi jatkaa ensi kaudella. Joukkueen vahvistuksiksi ovat ehdolla kokeneet Johanna Vikman ja Sonja Koskinen.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Suurimman osan pelaajistaan syksyn mittaan muille maille menettänyt Pesä Ysit on hakenut aukkojen paikkaajia naisten superpesisjoukkueeseen niin idästä kuin lännestä. Rajusti viime kesästä muuttunut joukkue alkaa olla pikku hiljaa koossa.

— Meillä on nyt kolmetoista pelaajasopimusta koossa. Nimet julkistetaan lähiaikoina, kun viimeiset palaset loksahtavat kohdalleen, kertoo Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta.

Lantta ei halua vielä kertoa uudistuneen joukkueen nimilistaa, mutta sanoo uusia pelaajia olevan tulossa niin Kirittäristä, Porin Pesäkarhuista kuin Siilinjärveltä ja Viinijärveltä.Lisäksi joukkueeseen tekee come backin kokenut Ysien takavuosien pelaaja.

KIRITTÄRISTÄ Pesä Ysien kokoonpanoon on ehditty sovitella jo kymmenkertaisen Itä—Länsi-pelaajan Johanna Vikmanin nimeä. Kaksi vuotta sitten vuoden pelaajaksi naisten superpesiksessä valittu Vikman hankki Kirittärissä seitsemän mestaruutta ja lopetti peliuransa viime syksyyn.

Pesä Ysit on kuitenkin houkutellut rakennusmestarina työskentelevää 33-vuotiasta Vikmania vielä jatkamaan uraansa uusissa maisemissa.

Paluumuuttajista Pesä Ysit saa kokeneen vahvistuksen, kun joukkueen takavuosien kapteeni 32-vuotias Sonja Koskinen tekee paluun Ysien ryhmään.

Koskinen oli toissa kaudella nostamassa Kouvolaa naisten superpesikseen, mutta lopulta seura luopui superin paikasta. KPL:n kakkospelinjohtajana oli tuolla kaudella Pesä Ysien nykyinen ykköspelinjohtaja Jukka Mäkinen.

PESÄ YSIEN viime kesän superin joukkueesta hyvissä ajoin jatkosopimuksen tekivät lukkari Salla Risku ja nuori polttolinjapelaaja Viivi Kainlauri.

Ville Lantan mukaan muutos viime kauteen on sen verran suuri, että viime kesän joukkueesta korkeintaan viisi pelaajaa on mukana ensi kesän ryhmässä.

Pulkkisen sisaruksista Piia/Anu toinen on tiettävästi lähtemässä joukkueesta ja toinen jäämässä. Koppari Hanne Parviainen puntaroi vielä jatkamistaan Pesä Yseissä

Viime kesänä jokerilyöjänä ja siepparina hienon kauden pelannut Jonna Mäkelä pelaa talven salibandya Sveitsissä, eikä ole vielä tehnyt päätöstä ensi kesän pesäpallokuvioistaan.

— Jonnan kaltaisia kovan luokan pelaajia on vielä paljon ilman seuraa ja sopimusta, Lantta muistuttaa.

Pesä Ysien kakkosjoukkue pelasi viime kesänä ykköspesiksessä ja koostui pitkälti tyttöjen superissa pronssipeliin yltäneestä joukkueesta. Pesä Ysit ei lähde ensi kesänä yksilohkoiseksi muuttuvaan ykköspesikseen.

KUVATEKSTI

Juha Vesala

Sonja Koskinen vaihtaa KPL:n mustakeltaisen paidan ensi kaudella Pesä Ysien edustusasuun.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen