Categories
Artikkelit

Rajaritareiden pata tyhjeni

Rajaritareiden talkootyöläinen Timo Kauppi hankki eilen seuralle rahoja rakettimyyjänä. Liigatasolle tulot eivät riitä.

Vesa Salminen

LAPPEENRANTA. Rajaritareiden historian paras kausi Vaahteraliigassa jää toistaiseksi seuran viimeiseksi. Lappeenrantalaiset jatkavat pelejä II divisioonassa ja juniorisarjoissa.

Rajaritareita käytännössä pyörittänyt seuran varapuheenjohtaja Timo Kauppi sanoo, että vetäytymisen taustalla on kolme syytä: pelaajapula, pula seuratoimijoista ja 12 000 euron velat yrityksille.

– Jollei ole resursseja, on syytä panna pillit pussiin ja suuta soukemmalle ennen kuin joudutaan todellisiin vaikeuksiin.

– Näen terveenä tämän liikkeen sen vuoksi, että velvollisuudet ovat vielä kohtuulliset ja pystymme hoitamaan ne, Kauppi sanoo.

Noin 10?000 euroa seura on velkaa pitkäaikaisille jäsenilleen, jotka ovat hädän hetkellä tulleet apuun, mutta heidän kanssaan maksuohjelmasta on sovittu. Velkansa yrityksille seura pyrkii hoitamaan ensi kevääseen mennessä.

PELAAJARINGISTÄ lopetti kerralla 16 lappeenrantalaista, eikä ulkopuolisia korvaajia ole varaa hankkia. Kauden aikana Rajaritarit sai jo maksuhäiriöistä merkinnän luottotietoihinsa.

Pelaajabudjetti ylittyi muun muassa sen vuoksi, että Mike Bolion ura päättyi aivotäräykseen ja hänen tilalleen hankittiin menestystä tuomaan kovan luokan etenijä Nate Kmic.

Talkootulojen puolelle taas tuli lovi, kun tekijöitä puuttui, eikä sponsoreiltakaan saatu kerättyä budjetoituja euroja.

– Hallitus ja muu organisaatio ei pystynyt toimimaan liigan tasolla, Kauppi kuvaa.

Rajaritarit on pudonnut liigasta kolme kertaa ja aina taloudellisista syistä. Ensi kaudella seuran budjetti putoaa korkeintaan kolmannekseen liigatasosta.

KAUPPI laskee, että liigaseuran pyörittäminen vie lähes 900 tuntia vapaaehtoisten aikaa kaudessa eli vaatisi kymmenkunta aktiivista talkoolaista, mutta heitä ei ole löytynyt. Seura ei ole myöskään saanut valittua hallitusta itselleen.

– Harmittaa suuresti, että olemme muutamille yrityksille velkaa, mutta ei tätä missään nimessä tahallaan ole tehty.

Kaupin mukaan realistista on, että Rajaritarit voi palata liigaan kolmen vuoden kuluttua.

– Meillä on kymmenkunta sellaista junioria, jotka vuoden kuluttua pystyisivät pelaamaan Vaahteraliigassa. Viisi heistä olisi nostettu joukkueeseen jo nyt.

Kauppi sanoo jatkavansa itse työtä juniorien kanssa.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen