Suomenniemi irtisanoo yhteistyösopimuksiaan

Varautuminen mahdolliseen kuntaliitokseen alkaa välittömästi. Ensi vuoden ajan yhteistyö Etelä-Karjalan kuntien kanssa jatkuu entisellään.

Anne Kokkonen

SUOMENNIEMI. Yhteistyösopimusten irtisanominen käynnistää mahdolliseen kuntaliitokseen valmistautumisen Suomenniemellä. Koska useiden sopimusten irtisanomisaika on vuoden mittainen, kunta ryhtyy toimiin jo tässä vaiheessa.

Irtisanottavien listalla ovat muun muassa Lappeenrannan seudun yrityspalvelujen kanssa tehty yrityspalveluja koskeva sopimus, Etelä-Karjalan hankintapalvelujen kanssa tehty sopimus, maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen kuuluminen, Länsi-Saimaan kuntien sopimus maaseutuhallinnon sijaisuuksien hoitamisesta kuntien välillä sekä lomitussopimus.

Suomenniemen kunnanhallitus käsittelee sopimuksien irtisanomista 27. joulukuuta pidettävässä kokouksessa.

KOULUTUKSEEN liittyviä sopimuksia on paljon irtisanottavien listalla. Suomenniemi on tehnyt vuosikymmenien ajan yhteistyötä Savitaipaleen kanssa, mutta kuntaliitos Mikkelin ja Ristiinan kanssa johtaisi palvelujen hakemiseen Etelä-Savosta.

-Lähtökohtana on se, että kuntaliitos vaikuttaa mahdollisimman vähän ihmisten arkeen. Siksi niiden, jotka aloittavat peruskoulun seitsemännen luokan Savitaipaleella, pitäisi saada käydä peruskoulunsa loppuun samassa paikassa. Tämä aiotaan ottaa esiin liitosneuvotteluissa, kunnanjohtaja Matti Muukkonen toteaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lukuvuonna 2012 yläkouluun siirtyvät suomenniemeläiset kävisivät koulunsa Savitaipaleella, mutta syksystä 2013 alkaen siirryttäisiin käymään Ristiinan yläkou- lua.

Sama aikataulu koskee myös koulukuraattoripalveluita koskevaa sopimusta. Myös kansalaisopistosopimuksen irtisanominen tulee keskusteltavaksi.

Kaikki irtisanottavat sopimukset eivät liity Etelä-Karjalaan. Myös Mäntyharjun kanssa tehdyt sopimukset kirjastonjohtajapalvelun ja palkkahallinnon palvelujen tuottamisesta löytyvät kunnanhallituksen listalta.

IRTISANOMISET tehdään ehdollisina, eli sopimuksiin palataan, jos neuvottelut eivät syystä tai toisesta johda kuntaliitokseen. Suomenniemen, Mikkelin ja Ristiinan tavoitteena on yhdistyä vuoden 2013 alusta lukien.

-Kuntalaisten palveluihin irtisanomiset eivät vaikuta. Asiat hoituvat entiseen tapaan koko irtisanomisajan, Muukkonen tähdentää.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen