Imatran taimitarhaan juurtuu ensimmäisenä monitoimihalli

Maakuntakaavan vahvistuminen panee vauhtia Ukonniemen matkailu- ja liikuntakeskuksen kehittämiseen. Omien postimerkkikaavojen laadinnassa kaupunki valmistautuu nopeaan palveluun.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatran kaupunki aloittaa Ukonniemen taimitarha-alueen jalostamisen vauhdilla. Ensimmäiseksi kaavoitetaan paikka monitoimihallille. Kynnyskysymys halli ei maankäytön jatkosuunnittelun liikkeelle lähdölle kuitenkaan ole. Uuden jäähallin taakse kaavoitetaan nopeasti tilaa kaupunginjohtaja Pertti Lintusen mukaan liikunnalle ja virkistykselle riippumatta siitä, toteutuuko rahoituspäätöksiä odottava uusi hallihanke vai ei.

Ukonniemen kehittämiseen saadaan Lintusen mukaan muutenkin lisää vauhtia uuden maakuntakaavan vahvistuttua. Teknisen lautakunnan käsittelyyn pian lähtevän Ukonniemen tarkistetun yleiskaavan ja maakuntakaavan välillä ei ole enää ristiriitoja.

-Aiemmin Tornatorin ja nyt Stora Enson kanssa tehtyjen maakauppojen jälkeen Ukonniemi alkaa olla kaupungilla aika hyvin hallussa, Lintunen sanoo.

KAUPUNKI osti 30 hehtaarin taimitarha-alueen Stora Ensolta 700?000 eurolla viime viikolla.

Alueen hallintaan tulee tasa-jako kaupungin ja taimia kasvattavan Taimi-Tapion kesken. Alueen itäpää pysyy Tapion käytössä. Yhtiöstä tulee kaupungin vuokralainen aluksi viiden vuoden sopimuksella.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anu Urpalaisen (kok.) mukaan kaupungin hallintaan tulleen taimitarha-alueen käytön suuntaviivoista keskustellaan ensi viikolla kaupungin hallintokoneiston joulutauon päätyttyä. Urpalaiselle sopii sinänsä hyvin, että taimitarhaa jatkojalostetaan palanen kerrallaan postimerkkikaavoilla sitä mukaa, kun rakennushankkeita tulee.

Urpalainen korostaa, että nopea toiminta monitoimihallin eteenpäin viemiseksi ei ole hutaisua. Ukonniemen alueelle on olemassa yleissuunnitelma, jonka kanssa hallihankekin pysyy linjassa.

URPALAISEN mukaan moni asia on viime aikoina loksahtanut kohdalleen Ukonniemen matkailu- ja liikuntakeskuksen kehittämisessä.

-Kaavoittajamme ovat myös koko ajan tehneet kiitettävää valmistelutyötä maakuntakaavan vahvistumista odoteltaessa, Urpalainen toteaa.

Ukonniemen uusi yleiskaava valmistuu vt. kaavoituspäällikön Vuokko Jääskeläisen mukaan keväällä. Taimitarha kaavoitetaan urheilu-, virkistys- ja matkailutoiminnoille.

TAKAVUOSINA alueelle oli ideoitu myös uutta asumista. Sittemmin asumisen kärki on kääntynyt muualle.

Imatran seuraava uusi pientaloalue avautuu keväällä Tainionkosken Pappilanpellolle. Sen jälkeen kaupungin tontteja tulee tarjolle kiinteistöteknikko Pertti Kanervon mukaan erityisesti Meltolan suunnalta.

KUVATEKSTI

Taimi Tapio

Imatran kaupunki osti Ukonniemen taimitarhan Stora Ensolta viime viikolla tehdyllä kaupalla.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen