Imatran tekninen varikko kierrätetään Kerta-taloon

Imatran kaupunginhallitus käsittelee helmikuussa varikon vaatimien tilojen vuokrausta entisestä Iskote-talosta. Varikkoa siirretään pois uuden Prisman tieltä.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran kaupungin tekniselle varikolle on löytynyt uusi paikka. Varikko aiotaan siirtää nykyisistä omista tiloista Mansikkalassa Kuutostien toiselle puolelle Kerta-taloon rakennettaviin vuokratiloihin.

Tilanhallintapäällikkö Markku Salon mukaan useiden tutkittujen vaihtoehtojen jälkeen ykkösvaihtoehdoksi on valikoitunut Kerta-talo (entinen Iskote-talo).

-Tilaohjelmia on tehty ja vuokrausasiasta ja -ehdoista on neuvoteltu kiinteistön omistavan Kerta Kiinteistöt Oy:n kanssa. Kaupunginhallitus käsittelee varikon tilakysymystä 6. helmikuuta.

Varikon vaatimat noin 2 500 neliömetrin tilat löytyvät Kerta-talosta entisen messu- ja liikuntakeskuksen siivestä ja sen edustan pysäköintipaikalle rakennettavasta katetusta tilasta.

-Kiinteistön omistaja vastaa tarvittavista muutos- ja lisärakennustöistä. Kaupunki maksaa investoinnin takaisin pääomavuokrana. Uuden varikon investointikustannus olisi ollut noin kuusi miljoonaa euroa, Kerta-talossa muutoskustannukset ovat 2-3 miljoonaa euroa, Salo sanoo.

Jos varikon siirtämiselle Kerta-taloon näytetään vihreää valoa ehditään vaadittavat muutostyöt tehdä vielä tämän vuoden aikana.

-Silloin varikko voisi muuttaa uusiin tiloihin jo ensi vuoden alkupuolella.

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ Tomi Käiväräisen mukaan Kerta-talolle ovat muuttamassa tekninen palvelukeskus eli muun muassa maanrakennussektori, katujen rakentaminen ja kunnossapito, viher- ja puisto-osasto, verkostojen rakentaminen ja kunnossapito sekä tekninen korjaamo.

Tietotekniikka- ja mittausosasto säilyvät kaupungintalolla.

NYKYISELLÄ kaupungin varikkoalueella on menossa asemakaavan muuttaminen. Varikon tilalle kaavaillaan kaupan suuryksikköä. Etelä-Karjalan osuuskauppa on kiinnostunut alueesta, koska se haluaa rakentaa Imatralle nykyistä suuremman Prisman.

Varikon tiloissa toimii vielä A-Katsastuksen drive in-katsastusasema. Katsastuksen ja Imatran kaupungin välinen alkuperäinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2016 saakka.

A-Katsastus sekä kaupunki ovat yhdessä etsineet Mansikkalan katsastusasemalle uusia toimitiloja.

-Kyllä sellaiset varmasti löytyvät, Salo uskoo.

KUVATEKSTI

Hannu Ojala

Imatran kaupunki vuokrasi aiemmin tiloja Iskote-talosta, nyt kaupungista on tulossa itse vuokralainen. Teknisen toimen varikkoa suunnitellaan Kerta-talon entisen messu- ja liikuntakeskuksen tiloihin.

Kerta-talo

Nykyisin Kerta-talona tunnettu rakennus valmistui 1970-luvun lopulla Valcon kuvaputkitehtaaksi.

Kuvaputkien tuotanto loppui 1980-luvun alkuvuosina.

Imatran kaupunki osti kiinteistön Valmetilta 25 miljoonalla markalla vuonna 1985.

Talon omistajaksi tuli Imatran seudun koulutus- ja teollisuuskeskussäätiö ja rakennuksen nimeksi vakiintui Iskote-talo.

Talossa olivat vuokraajina muun muassa Helsingin yliopisto, Rasilan metalli, Corenso, Suomen Kerta Oy.

Vuonna 1996 taloa ryhdyttiin osittain muuttamaan messukeskukseksi 12 miljoonalla markalla. Messutoiminta lopahti muutaman vuoden pyristelyn jälkeen.

Imatran kaupunki myi keväällä 2010 Iskote-talon Kerta Kiinteistöt Oy:lle 3,7 miljoonalla eurolla.

Rakennuksen huoneistoala on noin 28 500 neliötä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen