Categories
Artikkelit

Kari Korkiakosken valta kasvaa

Anne KotiharjuLAPPEENRANTA. Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski saa lisävastuita. Tuore kaupunginjohtaja Kimmo Jarva esittää uutta konsernihallinnon organisaatiota ja johtosääntöä ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle.Apulaiskaupunginjohtajan vastuulle siirtyvät talous- ja henkilöstöasiat sekä tietohallinto eli niin sanottu Tahti-vastuualue. Nykyisin talous-, henkilöstö- ja tietohallinto on kaupunginkansliassa kaupunginsihteerin, Juha Willbergin vastuulla.KAUPUNGINJOHTAJA esittää, että apulaiskaupunginjohtajan alaisuudessa jo oleva kehittämisyksikkö ja Tahti-vastuualue yhdistetään strategia- ja talous -vastuualueeksi. Sen esimiehenä toimisi strategia- ja rahoitusjohtaja. Tämä virka muodostettaisiin Vesa Matikaisen eläkkeelle siirtymisen jälkeen täyttämättä olevasta rahoitusjohtajan virasta. Siihen haettaisiin henkilöä avoimella haulla ensisijaisesti konsernin ja kaupungin osakkuusyhteisöjen henkilökunnan keskuudesta.Kaupunginkanslia vastaisi jatkossakin hallinnon tukipalveluista, asiakaspalvelukeskus Winkistä, kaupunkimarkkinoinnista ja viestintäasioista.Uutta organisaatioehdotusta on esitelty kaupunginkanslian henkilökunnalle. Annetuissa mielipiteissä Tahti-yksikön ja kehittämisyksikön yhdistämistä pidettiin erittäin hyvänä asiana.Jatkossa ei enää valtuusto vaan kaupunginhallitus valitsisi kaupunginsihteerin, II kaupunginsihteerin, kaupunginlakimiehen, henkilöstöjohtajan sekä strategia- ja rahoitusjohtajan.Strategia- ja talousyksikköApulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski Omistajaohjaus ja edunvalvonta Kansainvälistymisasiat ja elinkeinopolitiikka Kehittämistoiminta Strateginen suunnittelu, talousohjaus ja tietohallinnon ohjaus Taloussuunnittelu ja rahoituksen hallinta Talousarvio ja tilinpäätös Henkilöstöhallinto, henkilösuunnittelu, työllistäminen Työsuojelu Kaupunginkanslia Kaupunginsihteeri Juha Willberg Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen sekä muiden toimielinten valmistelu- ja täytäntöönpanoasiat Kaupungin yhteiset hallinto-, turvallisuus- ja riskienhallinta-asiat Kaupunkimarkkinointi Viestintäasiat Lakiasiat Vaaliasiat Arkisto Etelä-Karjalan hankintapalvelut Asiakaspalvelukeskus Winkki Puhelinvaihde ja virastomestarit

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: