Categories
Artikkelit

Vuoden teatteri —ehdokkuus Lappeenrannalle

Kaisa JuntunenLAPPEENRANNAN kaupunginteatteri on ehdolla vuoden 2012 teatteriksi. Viiden finalistin joukossa on Lappeenrannan lisäksi Suomen Kansallisteatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Jurkka ja Åbo Svenska Teatern.Ehdokkaat on valinnut Suomen Teatterit ry:n nimeämä asiantuntijaraati, ja lopullisen voittajan ratkaisee ohjaaja Raija-Sinikka Rantala. Voittaja julkistetaan teatterialan Thalia-gaalassa Svenska Teaternissa Helsingissä 11. maaliskuuta.Raati kiittelee Lappeenrannan kaupunginteatteria uusista avauksista, rohkeasta ohjelmistopolitiikasta ja laadukkaista esityksistä.Teatterinjohtaja Jari Juutisen ja ohjaaja Janne Saarakkalan työ saa paljon kehuja raadilta.— He ovat tehneet työtä myös uuden yleisösuhteen kehittämisen ja yhteisöteatterin suuntaan. Teatterin alueellinen yhteistyö on vireää ja se on pystynyt avaamaan oviaan Eurooppaan sekä ajamaan läpi päätöksen uuden teatteritalon rakentamisesta Lappeenrantaan, raati ylistää.KUVATEKSTIHeli BlåfieldJari Juutisen ohjaama Dogville pyörii ohjelmistossa parhaillaan.

Kaisa Juntunen

Kirjoittaja: